Прокуратурата не е проверила дали в записите, разпространени миналия юни,

...
Прокуратурата не е проверила дали в записите, разпространени миналия юни,
Коментари Харесай

Прокуратурата не е проверила Борисов ли говори в записите

Прокуратурата не е проверила дали в записите, публикувани предишния юни, приказва министър председателят Бойко Борисов. Това разгласи през днешния ден съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов. Специализираната прокуратурата ревизира записите по сигнал на извънпарламентарната коалиция и в края на предходната година отхвърли да образува следствие по проблема. Държавното обвиняване отхвърли да огласи постановлението си, както и материалите по инспекцията, както настоя Иванов.

Сега " Демократична България "  публикува . Иванов е подал тъжба против отхвърли да бъде формирано следствие. " Това разпореждане е типичен образец за замазване. Като се стартира с това, че прокуратурата в действителност не е проверила дали приказва Борисов. Това щеше да е смешно, в случай че не беше трагично. Две интернационалните експертизи в това време потвърдиха, че това е гласът на Борисов, само че нашата прокуратура не се интересува от това приказва ли министър председателят ", разгласи Иванов. И добави, че прокуратурата е разпитала единствено хората, които биха били обект на следствие, без да си направи труда да събере странични данни.

Иванов се спря и на на спецпрокурор М. Николова да огласи информация по инспекцията. Прокурор Николова стимулира отхвърли си с това, че информацията била служебна загадка и хората имали право да се запазят персоналните им данни, изясни Иванов. " За надделяващ публичен интерес, както приказва нейният шеф Гешев, тя не си и спомня. Но е забавно, че е разкрила един член 198 от Наказателно-процесуален кодекс, по който информацията, получена в хода на предварителна инспекция, не предстои на оповестяване, а неспазването на това предписание влече наказателна отговорност. Ние ще сезираме госпожа Николова да се сезира по това, че прокуратурата разгласи такива материали по предписание на Иван Гешев и в този смисъл е редно госпожа Николова да вземе да се сезира за Иван Гешев. Докато чакаме следващия Мики Маус, който бе създаден от законодателната машина на ГЕРБ – оня прокурор, който ще ревизира основния и в същото време е негов зависещ – да бъде определен ", сподели Иванов.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР