Прокуратурата на Република България, съвместно с Европейската еврейска асоциация, организират

...
Прокуратурата на Република България, съвместно с Европейската еврейска асоциация, организират
Коментари Харесай

Международна конференция „Stop hate speech“

Прокуратурата на Република България, взаимно с Европейската еврейска асоциация, провеждат Международна конференция на тематика „ STOP HATE SPEECH “, която се организира сега в хотел „ Балкан “.

Събитие от сходен мащаб се организира за първи път у нас и в него вземат участие основни и висши прокурори от страни от Европейския съюз и района, висши духовници от разнообразни вероизповедания, представители на държавни институции, на неправителствени организации, университетските среди, правозащитници, цивилен деятели, оповестиха от прокуратурата.

Основната цел на конференцията е да сътвори платформа за продан на опит и положителни практики, които да спомогнат за дейно и навременно противопоставяне на ксенофобски, антисемитски и дискриминационни прояви, както и против подбуждането и осъществяването на закононарушения от ненавист.

Международната конференция ще бъде открита от основния прокурор на Република България Иван Гешев. Вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова, служебният министър на правораздаването Крум Зарков, равин Менахем Марголин, ръководител на Европейската еврейска асоциация, представители на изпълнителната и на правосъдната власт ще приветстват участниците в нея. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР