Прокуратурата на Полша няма да се съгласи украински специалисти да

...
Прокуратурата на Полша няма да се съгласи украински специалисти да
Коментари Харесай

Полската прокуратура е против участието на чужденци в разследването на инцидента с ракетата

Прокуратурата на Полша няма да се съгласи украински експерти да вземат участие в следствието на случая с ракетата, който падна на полска територия покрай украинската граница, съобщи организация Униан.

" Няма такава юридическа опция, това би било в несъгласие с процедурата, да не приказваме за ползите на следствието, в границите на което се преглеждат всички вероятни версии, в това число, че може да е паднала украинска зенитна ракета “, написа изданието Rzeczpospolita.

Отбелязва се, че изказванията на политици за присъединяване на Украйна и Съединени американски щати в следствието, са подвеждащи.

Според изданието, украински следователи се пристигнали в Пржеводов към края на огледите, осъществявани от полските следователи, и са видели отломките от ракетата и формираната от нея яма. Представителите на украинската страна обаче не са предприемали никакви процесуални дейности.

Изданието опровергава информацията от интернационалния отдел на полската президентска администрация, че по случая работи полско-американска следствена група. Уточнява се, че ролята на американските специалисти се свежда до даване на достъп до материалите от системата AWACS.

В обявата се акцентира, че всички решения в границите на следствието се вземат извънредно от прокуратурата на Полша. Участието на задгранични следователи, в това число украински, е допустимо в границите на интернационална следствена комисия, каквато не е образувана.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР