Прокуратурата на окръг Фултън се стреми да запази в тайна самоличността на потенциалните съдебни заседатели в случай на намеса в изборите

...
Окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис иска да запази
Коментари Харесай

Окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис иска да запази в тайна самоличността на съдебните заседатели, които може да бъдат избрани да изслушат делото за намеса в изборите в Джорджия през 2020 г., след като съдебните заседатели, които издадоха обвинителния акт срещу Доналд Тръмп и неговите съюзници, бяха подправени онлайн, според ново съдебно подаване .

Уилис иска от съда „да издаде заповед, ограничаваща всеки ответник, членове на пресата или всяко друго лице да разпространява самоличността на потенциални съдебни заседатели и съдебни заседатели по време на voir dire и процес“, според документацията от сряда.

„Въз основа на проверката на големите съдебни заседатели на окръг Фултън и окръжния прокурор на окръг Фултън е ясно предвидимо, че съдебните заседатели вероятно ще бъдат опровергани, ако имената им станат достъпни за обществеността“, според документацията. „Ако това се случи, ефектът върху способността на съдебните заседатели да решават въпросите пред тях безпристрастно и без влияние несъмнено ще бъде поставен в опасност, като ги изложи на физическа опасност и съществено ще засегне всички конституционни права на обвиняемите на справедливо и безпристрастно жури.”

По-рано CNN съобщи, че имена, снимки, профили в социалните медии и дори домашните адреси, за които се предполага, че принадлежат на членове на голямото жури, които са гласували да повдигнат обвинения срещу Тръмп и неговите 18 съобвиняеми, са се разпространявали в социалните медии.

Имената на главните съдебни заседатели бяха включени в обвинителния акт като практика за обвинения в окръг Фултън. Въпреки това обвинителният акт, който е публичен запис, достъпен на уебсайта на съда, не включва техните адреси или друга лична информация.

СВЪРЗАНИ: Какво е doxxing и какво можете да направите, ако сте подложени на doxxing?

Доксирането на големите съдебни заседатели, които гласуваха по обвинителния акт, „доведе до служители на правоприлагащите органи, включително полицейското управление в Атланта, шерифската служба на окръг Фултън и други полицейски управления в юрисдикцията, въвеждане на планове за защита на големите съдебни заседатели и предотвратяване на тормоз и насилие срещу тях“, се казва в декларацията на окръжната прокуратура.

Отбелязва се, че личната информация за Уилис и членовете на семейството й също е споделена онлайн.

В клетвена декларация, включена в документацията, следовател в офиса на окръжната прокуратура каза, че е работил с Министерството на вътрешната сигурност, за да установи, че сайтът, който съдържа личната информация за Уилис и членовете на нейното семейство, е хостван от Русия „и е известен от DHS като отказ от съдействие на правоприлагащите органи.“

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР