Прокуратурата на Каталуния нареди днес на всички полицейски структури в

...
Прокуратурата на Каталуния нареди днес на всички полицейски структури в
Коментари Харесай

Прокуратурата на Каталуния разпореди да се конфискуват урните и бюлетините за референдума

Прокуратурата на Каталуния подреди през днешния ден на всички полицейски структури в региона да попречат на референдума за самоопределяне, призован от районното държавно управление и неразрешен от правораздаването, предадоха международните организации.


"Служителите на полицията ще подхващат нужните ограничения за изземане на средствата или инструментите, предопределени за подготовката или организацията на противозаконния референдум, плануван за 1 октомври ", сподели прокуратурата. В частност те би трябвало да конфискуват урни, пликове с бюлетини, наръчници с указания за чиновниците в изборните секции, изборни описи и други материали. Регионалното държавно управление на Каталуния отпред със сепаратиста Карлес Пучдемон разгласи, че е решено да провежда допитването, макар че бе неразрешено от Конституционния съд и макар съпротивата на централното държавно управление на Мариано Рахой.

Конституционният съд на Испания прекрати действието на закона, очакван да бъде краткотрайна конституция на североизточния район, в случай че се самообяви за обособена страна. Съдът към този момент блокира закона за организирането на референдума. И двата нормативни акта бяха гласувани в сряда от каталунския районен парламент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР