Прокуратурата е започнала проверка срещу журналистите от разследващия сайт Биволъ

...
Прокуратурата е започнала проверка срещу журналистите от разследващия сайт Биволъ
Коментари Харесай

Прокуратурата профилактира сайта Биволъ по фалшив сигнал

Прокуратурата е почнала инспекция против публицистите от проверяващия уебсайт " Биволъ " Атанас Чобанов и Асен Йорданов по подправен сигнал, под който е подписано гражданското съдружие " БОЕЦ " от Видин. Сдружението отхвърля да е подавало подобен сигнал и прикани " цялото българско общество да поддържа " бойците " и " биволите " в борбата с мафията и корупцията ".

В понеделник служител на реда Николай Горанов от Главна дирекция " Национална полиция " се е обадил на публицистите Чобанов и Йорданов. Той ги е уведомил, че против тях има формирана кореспонденция по сигнал от гражданското придвижване БОЕЦ. Сигналът е получен по електронната поща, а в него се представена анонимна обява във вестник " Труд ", който е идейно непосредствен с медиите на Делян Пеевски.

" Труд " написа, че хората от " Биволъ ", които извадиха огромна част от свадите в " Апартаментгейт ", страдат от " лицемерен морал " и също са си купували евтини парцели. Според обявата, през 2001 година Атанас Чобанов си е купил къща с декар и половина двор във Варвара за 0 лв., а през 2015 година Асен Йорданов е купил от името на " Биволъ " ООД декар гора за 100 лв.. Йорданов си е купил и два прилежащи имота на обща повърхност близо 3 дка в незнайно габровско село за 2500 лева, което единствено с малко надхвърляло данъчната оценка.

Информацията се оказа погрешна. Атанас Чобанов разгласява незабавно във Facebook нотариалния акт за бунгалото си край Варвара, за което е платил 8000 лв. при данъчна оценка от 1800 лв.. Пазарната оценка на бунгалото е била 5700 лв..

Асен Йорданов изяснява, че въпросният " декар гора " е изоставена равнища отвън регулация съвсем до турската граница над Малко Търново. Общината прави оценка парцела на 80 лв.. Там няма ток и вода. Йорданов е купил равнищата от собствен другар. Тя се намира на 7 км от най-близкото обитаемо място, само че пък има хубава панорама, споделя Йорданов пред " Капитал ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР