Прокуратурата е задържала 23-годишен украински гражданин за шпионаж на територията

...
Прокуратурата е задържала 23-годишен украински гражданин за шпионаж на територията
Коментари Харесай

Арестуваха украинец за шпионаж в ТЕЦ Марица-изток 2

Прокуратурата е задържала 23-годишен украински жител за шпионаж на територията на Топлоелектрическа централа " Мини Марица-изток 2 ".

Украинецът е арестуван и притеглен в качеството на обвинен за това, че е събирал информация, която съставлява държавна загадка за да я даде на непозната страна.

На брифинг заместител градският прокурор Христо Кръстев изясни, че украинецът е арестуван вътре в самата топлоцентрала, като при претърсванията и изземванията са открити дронове, мобилни телефони, фотоапарати, симкарти и карти памет.

Изготвят се експертизи, с цел да се откри правил ли е фотоси на стратегически обект, какви фотоси и дали на устройствата се съдържа информация, представляваща държавна загадка. Работи се оперативно по случая от страна на партньорските служби дали украинецът не се е занимавал и различен път с шпионска активност.

Задържаният украински жител е дал пояснения по кое време е пристигнал в България, от кое място е влезнал, какво е правил и с кого се е срещнал. Проучва се е дали не е част от група, която да е от европейски мащаб.

Христо Кръстев увери, че няма опасност за националната сигурност на България. Установява се към момента по какъв метод украинският жител е проникнал на територията на Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР