Прокуратурата е забавила разследване на сигнал за заплаха с пистолет,

...
Прокуратурата е забавила разследване на сигнал за заплаха с пистолет,
Коментари Харесай

"Свободна Европа": Прокуратурата бави разследване на сигнал за заплаха, отправена от служител

Прокуратурата е забавила следствие на сигнал за опасност с револвер, отправена от и някогашен ръководител на Съвета за електронни медии Бетина Жотева, оповестява

Читатели са уведомили медиата, че до момента в който били на посетители на собствен другар за игра на карти на 25 ноември 2022 година (петък), Жотева, чието жилище е под това на домакините им, след 23 ч. почнала да чука с тъп предмет по радиатора на парното. Те подали на тел. 112 сигнал за мощен звук. Малко по-късно на вратата се потропало, а откакто отворили, видели Жотева с револвер в ръце. Тогава подали втори сигнал за опасност с оръжие, а след няколко дни - и сигнал в прокуратурата.

Двама души настояват, че са били застрашени от Жотева с ориентиран към тях револвер, а други трима споделят, че са я чули да произнася закана, че ще ги простреля, в случай че още един път подадат сигнал против нея в полицията, се споделя в обявата.

Самата Жотева удостоверява пред медиата, че има дълготраен спор със съседите си от горния етаж и чукала по радиатора поради мощния звук, който вдигали, а и тъй като й омръзнало да подава сигнали до полицията всякога, когато съседите шумят. Тя споделя, че тормозът над нея е денонощен, разказва съседите и техни посетители като пияни и дрогирани, оплаква се и от свирене на пиано и срутване на столове.

Служителката на прокуратурата не разяснява случая с револвера, само че " Свободна Европа " е удостоверила публично, че Жотева има законно " късо огнестрелно оръжие ".

От Софийската районна прокуратура не са дали отговор на медиата дали по случая е направена инспекция и какво е открила тя. Пресцентърът на Министерство на вътрешните работи удостоверява, че в посочения ден един и същи екип се е отзовал на два сигнала от адреса - за нарушение на нощната тишина и за опасност с револвер. Впоследствие казусът е докладван на прокуратурата, а тя е отправила към полицията инструкции за събиране на спомагателни данни, които са предадени на 25 януари тази година. От деловодната система на прокуратурата се вижда, че срокът на инспекцията, който по предписание е един месец, е продължен и се чакат " материали от различен орган за решение на преписката ".

 Недопустимо държание на член на Съвет за електронни медии, споделят от АЕЖ и Българска социалистическа партия във връзка закани към публицист Недопустимо държание на член на Съвет за електронни медии, споделят от АЕЖ и Българска социалистическа партия във връзка закани към публицист

Семейството на домакините се състои от двама родители - лекари по специалност, и 8-годишно дете, което свири на пиано. Те споделят пред " Свободна Европа ", че не се усещат в сигурност, тъй като никой не ги е потърсил от този момент, а и не знаят дали оръжието е законно или не. " Не виждам работещи органи. Ако това се случва, тъй като тя има някакви публични позиции, ненапълно е разбираемо, само че в същото време е извънредно грозно и приказва зле за нашите органи и правосъдна система ", споделя съседът на Жотева.

Медиата осведоми, че след публикуването на публикацията двама от гостите са били извикани в прокуратурата на разпит. " За мен това е извънредно гнусна и долнопробна работа и не считам въобще да се занимавам с нея ", разяснява през вчерашния ден пред медиата някогашният ръководител на Съвет за електронни медии.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР