Прокуратурата е публиувала снимки на сувенирни монети без никаква стойност,

...
Прокуратурата е публиувала снимки на сувенирни монети без никаква стойност,
Коментари Харесай

Прокуратурата е показала сувенирни монети, за да обясни арест на шеф в МВР

Прокуратурата е публиувала фотоси на сувенирни монети без никаква стойност, с цел да потвърди, че задържаният началник на Министерство на вътрешните работи Ангел Папалезов има нещо общо с търговията на антики. Информацията първо бе публикувана от, който е направил инспекция измежду специалисти нумизмати. След това бе доказана от бТВ.

Папалезов е началник на бранш “Културно-исторически полезности “ в Главна дирекция “Национална полиция “. Той стана част от инспекцията на злоупотребите със специфични разследващи средства по време на ръководството на ГЕРБ, когато бе задържан от прокуратурата. Въпросните сувенирни монети бяха публикувани от пресцентъра на ГЕРБ като доказателство, че Папалезов е част от незаконната група на Васил Божков за търговия с антики. Сега служителят на реда е под домакински арест.

бТВ е намерила създателя на част от монетите. Това е Петър Петров от Варна,който е лицензиран майстори продава стоката си в музеите

Петров разяснява пред малкия екран, че е разпознал своите произведения от фотографията, публикувана от прокуратурата. Той изяснява, че някои от монетите са реплики на антики, а други са негови персонални измислици. Те костват сред 6 и 8 лв..

Петров и монета, поръчана от ГЕРБ, с изображение на Бойко Борисов като римски император от Банкя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР