Прокуратурата е повдигнала ново обвинение на бившия председател на Районния

...
Прокуратурата е повдигнала ново обвинение на бившия председател на Районния
Коментари Харесай

Прокурорско обвинение твърди схема "услуга за услуга" сред магистрати

Прокуратурата е повдигнала ново обвиняване на някогашния ръководител на Районния съд в Раднево - Евелин Драганов. Освен него към наказателна отговорност е притеглен и юрист Филип Горов от колегията в Стара Загора. Те ще дават отговор пред съда за опит към персонално укривателство, осъществено в съучастничество.

Бившият правосъден началник е обвиняем и по дело за закана за ликвидиране към своя сътрудник. В края на предходната година Софийският градски съд (СГС) оправда Драганов по това обвиняване. Прокуратурата обаче стачкува оправдателната присъда. Докъде може да стигне напрежението в един съд в дребен град четете тук, а решението на съда вижте тук.

Според доказателствата на прокуратурата в интервала 27 януари 2017 година до 31 май 2017 година Драганов и Горов са пробвали да оказват помощ на подсъдимата Люба Петрова (тя дава отговор пред съда по две каузи, повече четете тук - бел.ред.) да не бъде наказателно преследвана. Двамата не са имали предварителна спогодба с Петрова, изясняват от прокуратурата.

Драганов и Горов са се срещали с двама от главните очевидци по делото против Петрова и са ги убеждавали да отдръпват показанията си против нея, аргументира се държавното обвиняване. Действията на обвинените останали на етапа на опита, защото очевидците са отказали да трансформират показанията си.

Наложената на Драганов и Горов мярка за неотклонение е подписка.

Съдебната сага от делата на Драганов и Петрова е дълга и преплетена. В нея бе забъркан и представляващият някогашния състав на Висшия правосъден съвет (ВСС) Димитър Узунов.

Преди време в общественото пространство беше огласен протокол от съвещание в Софийски градски съд от края на октомври 2016 година по делото против Драганов. В този развой като очевидец бе разпитана точно Люба Петрова, която съобщи, че представляващият някогашния състав на Висш съдебен съвет и прочут от записите " Яневагейт " като " индивида на Борисов " Димитър Узунов я е карал да свидетелства против Драганов с заричане да помогне точно по едно от водените против нея каузи.

След като показанията на Петрова станаха известни, прокуратурата повдигна още едно обвиняване против нея. Както през днешния ден още веднъж притегля към наказателна отговорност Драганов.

Проверката на прокуратурата против Узунов обаче се обърна против Петрова, от която тя стартира. Повече четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР