Прокуратурата е поискала от съда присъда за журналиста Александър Невзоров,

...
Прокуратурата е поискала от съда присъда за журналиста Александър Невзоров,
Коментари Харесай

Руската прокуратура иска 9 г. затвор за Александър Невзоров

Прокуратурата е поискала от съда присъда за журналиста Александър Невзоров , който приет в Русия за " задграничен сътрудник ", от девет години задочно по наказателно дело за разпространяване на " имитации " за армията.

Присъдата ще бъде произнесена в сряда, оповестява Интерфакс. Невзоров е съден задочно, тъй като е в чужбина. при започване на май месец, малко откакто бе разгласен, дружно с журналиста Сергей Пархоменко и някогашния основен редактор на радиостанцията " Ехото на Москва " Алексей Венедиктов, за " иноагент ".

В края на март 2022 година против Невзоров бе формирано наказателно дело по член 207.3, част 2 от съветския Наказателен кодекс - за обществено разпространяване на умишлено погрешна информация за дейностите на съветските въоръжени сили под прикритието на достоверни отчети.

Разследването се базира на обява на Невзоров за . Текстовете на Невзоров бяха оповестени в Instagram и YouTube.

" Публикациите са съпроводени от недостоверни фотоси на цивилни жители, потърпевши от обстрела. Източник на разпространяване на тези изображения са украинските медии . Министерството на защитата на Русия публично разгласи, че горепосочената информация е погрешна ", се споделя в известие на съветския Следствен комитет. 

Месец по-късно задачата на ОССЕ включи в предварителния си отчет тъкмо този случай, като образец за осъществените от Русия военни закононарушения в Украйна . Според отчета обстрелът по родилен дом в Мариупол е осъществен от страна на съветските сили. Версията на Русия бе, че фотосите са монтаж, а обстрелът й е бил ориентиран към щаб на полка " Азов ".

Адвокатите на Невзоров желаеха от съда да го оправдае, като акцентираха обстоятелството, че е употребявал информация от открити източници. Ако съдът утвърди поисканата от прокуратурата присъда от девет години затвор, това ще бъде най-тежката присъда по публикацията за " фалшификатите " в армията.
 Невзоров: Тази война трансформира Русия в международно Чикатило
Невзоров: Тази война трансформира Русия в международно Чикатило

Всякакъв излаз на войната с Украйна ще бъде проваляне за Русия

е с най-дългата присъда досега. В края на 2022 година той бе наказан по дело за " имитации " за съветската войска поради стрийминг за клането в Буча . Политикът получи 8,5 години затвор. Московският общински народен представител Алексей Горинов, упрекнат по същия член, беше наказан на седем години.

" беше признат незабавно след нахлуването на Русия в Украйна - той влезе в действие на 4 март 2022 година Журналисти, блогъри и политици, измежду които Владимир Кара-Мурза, Иля Красилщик и Вероника Белоцерковска, са измежду лицата, против които се водят наказателни каузи по този член.

Александър Невзоров и някогашен ефирен водещ на една най-високо оценените стратегии от края на 80-те " 600 секунди ", журналист и продуцент, надарен публицист, хиполог и видео блогър. Бил е народен представител от Държавната Дума. В началото на кариерата на сегашния съветски президент Владимир Путин му е приближен човек, в това число и е спряган за медиен консултант на Кремъл от оня интервал. Невзоров е считан за един от най-влиятелните мениджъри на медии в Русия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР