Прокуратурата дава подробности за тежкия пътен инцидент, при който загина

...
Прокуратурата дава подробности за тежкия пътен инцидент, при който загина
Коментари Харесай

Обвиняват шофьорът, който прегази и уби дете в София, за престъпление с евентуален умисъл

Прокуратурата дава детайлности за тежкия пътен случай, при който почина момче на пешеходна пътека в София.

Сигналът за случая е получен малко след 21 ч. за ПТП в центъра на София за умряло на място дете. На място отиват екипи, които обработват местопроизшествието.

С първото деяние на следствието се стартира досъдебно произвеждане, което ще бъде водено от Столична дирекция на вътрешните работи, под надзора на Софийска градска прокуратура.

Според прокуратурата са налице задоволително доказателства за привличане на лидера в качеството на обвинен за осъществено закононарушение - причиняване на гибел след съзнателно нарушение на разпоредбите за придвижване по пътищата. Квалификация на действието от субективна страна е, че е станало при възможен предумисъл.

Първоначалните данни са, че колата се е движела с доста висока скорост, всичко съгласно прокуратурата са догатки без експертиза, само че може би е в границите на 80 км/ч, няма спирачен път, на оживено кръстовище е, където има наоколо заведения, оповестиха от прокуратурата и допълниха, че безусловно кръстовищата там са едно след друго, самата пътна конюнктура не допуска придвижване с висока скорост.

Според експертизата лидерът е карал с 2 промила алкохол. Според прокуратурата лидерът е разчитал на шанса и на случайността и не е подхванал никакви дейности за вероятно попречване на ПТП, ето за какво прокурорът е решил, че действието е осъществено при възможен предумисъл. Законът планува наказване отнемане от независимост от 10 до 20 години, в случай че съдът го самопризнание за отговорен - отнемане от право да ръководи МПС до живот.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР