Производството на второто моделно поколение на C-HR вече започна в

...
Производството на второто моделно поколение на C-HR вече започна в
Коментари Харесай

Toyota стартира производството на новия C-HR в Турция

Производството на второто моделно потомство на C-HR към този момент стартира в Toyota Motor Manufacturing Turkey (TMMT) в Сакария, Турция. За новото издание групата е вложила 308 милиона евро в своята индустриална база, която създава и plug-in хибридни транспортни средства - в това число сглобяване на акумулатори.

Със своя впечатляващ, напредничав дизайн, който подсещаше на спортно купе с наклонена обратно линия на покрива, Toyota C-HR провокира неспокойствие в сегмента на компактните SUV коли, когато беше стартирана през 2016 година Оттогава моделът е продал повече от 800 000 бройки, а в това време пазарният дял на Toyota в Европа се е покачил от четири на седем %.

Новото издание, създадено и конструирано в Европа, съчетава в допълнение развитото дизайнерско завещание с извънредно електрифицирано задвижване. В допълнение към 103 кВт/140 к.с. 1,8-литров цялостен хибрид и 145 кВт/198 к.с. 2,0-литров хибрид, който също се предлага със задвижване на четирите колела при поискване, за първи път се предлага plug-in хибрид. Със систематична мощ от 164 кВт/223 к.с., Toyota C-HR може да измине до 65 километра чисто електрически.

Електрифицираното многообразие в най-големия и конкурентен SUV клас в Европа форсира намаляването на излъчванията на CO2 в Европа. Заводът на Toyota в Турция има своята роля тук. Общата инвестиция в завода в Сакария възлиза на 2,5 милиарда евро. По този метод TMMT диверсифицира производството си там - в допълнение към седана Corolla и новия C-HR, за първи път в Европа се създават и plug-in хибридни акумулатори. Новата линия акумулатори е с потенциал от 75 000 единици годишно.

„ Доволни сме от стартирането на пазара на новия Toyota C-HR и разширените индустриални мощности на TMMT. Възможността да произвеждаме plug-in хибриден вид с локално създадени акумулатори в допълнение ще разшири мултитехнологичното предложение на Toyota, допринасяйки за задачата за 100 % понижение на CO2 в гамата на европейските транспортни средства до 2035 година “, сподели Йошихиро Наката, президент и основен изпълнителен шеф на Toyota Motor Europe.

Toyota се ангажира да стане изцяло въглеродно неутрална в Европа до 2040 година Производствените й уреди би трябвало да бъдат неутрални във връзка с климата още през 2030 година TMMT работи за тази цел посредством последователно минимизиране на потреблението на сила и прекосяване към възобновими източници. Фабриката употребява, наред с други неща, нови технологии за боядисване, които минимизират излъчванията на CO2, вентилационни системи без CO2 и слънчева сила.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР