Производството на ток от въглищните централи е нерентабилно. То беше

...
Производството на ток от въглищните централи е нерентабилно. То беше
Коментари Харесай

Екоминистърът за въглищните централи: Производството на въглищните централи е нерентабилно

„ Производството на ток от въглищните централи е нерентабилно. То беше единствено в спешни обстановки като тази при започване на войната в Украйна. В момента всички въглищни централи работят под себестойността на своето произвеждане “. Това сподели в предаването „ 120 минути “ министърът на екологията Юлиян Попов.

Затворена е Автомагистрала ''Тракия'' и Подбалканския път

По думите му от 15 години се водят диалози за свиването на производството на тези централи и поради предизборната акция те се изкривяват.

„ В целия свят върви развой на стесняване на производството на въглищните централи, с изключение на в Китай и Индия. Европейският съюз е извънредно обществено насочен, с цел да могат резултатите от свиването на въглищното произвеждане да бъдат омекотени и да се отворят благоприятни условия за нови вложения и действия “, разяснява екоминистърът.

Той разяснява и следствието на Европейската прокуратура против тецовете на Христо Ковачки, като посочи, че не може да навлиза в елементи.

Осми ден продължава блокадата на автомагистрала „ Тракия “

„ Предположението е че са укрити излъчвания, с което себестойността на силата спада и прави това произвеждане конкурентно способно на другояче неконкурентен пазар за въглищата “, сподели Попов.

Гледайте целия диалог във видеото!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР