Производството на TOGG започна, известни са и ценитеВ турския окръг

...
Производството на TOGG започна, известни са и ценитеВ турския окръг
Коментари Харесай

Реджеп Ердоган подкара първия турски електромобил

Производството на TOGG стартира, известни са и цените

В турския окръг Гемлик, провинция Бурса, започва всеобщо произвеждане на електрически коли TOGG. Първородният модел на „ националната “ марка се оказа кросоувър от С-сегмент с мощ до 400 к.с., показан през 2019 година

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган взе участие в тържествената гала по стартирането на конвейера. Именно по негова самодейност преди няколко години започва план за създаване на народен турски електромобил, като президентът даже подкара една от първите бройки, слезли от конвейера, осведоми.

Прототипът на кросоувъра TOGG дебютира през 2019 година Две години по-късно младата марка заварява първата каросерия на сериен модел, а през лятото на 2022 година стартира пробно сглобяване на „ търговски “ екземпляри. Както беше планувано, пълноценното серийно произвеждане започва до началото на ноември.

Колко кросоувъра ще бъдат пуснати преди края на годината не е известно. Годишната квота е към 100 000 единици, въпреки че заводът може да сглоби до 175 хиляди броя.

Електромобилът има дълго междуосие от 2,8 метра, като ще се предлага в две модификации, които се разграничават по мощ на електрически елемент и пробега. Първата е оборудвана с един мотор на задната ос с 200 к.с., като тя форсира от 0 до 100 км/ч за 7,6 секунди, а пробегът с едно зареждане е до 300 км.

По-мощната версия получава два електромотора с 400 к.с., намалявайки времето за ускоряване до 100 км/ч до 4,8 секунди. По паспортни данни, неговият пробег е 500 км, а батерията ще може да се зарежда до 80% за 30 минути. След време кросоувърът ще получи и автопилот от трето равнище.

Кросоувърите TOGG ще излязат на вътрешния пазар през 2023 година През първата година и половина колата ще се продава единствено в Турция, като прогнозната цена е сред 43 000 и 54 000 $. След това моделите на TOGG ще стартират да се продават и в страните от Европейски Съюз, като това ще стартира от Германия и Франция.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР