Производството на чипове в САЩ ще създаде стотици хиляди работни

...
Коментари Харесай

Байдън: Няма да допуснем втори недостиг на чипове


Производството на чипове в Съединени американски щати ще сътвори стотици хиляди работни места, съобщи Джо Байдън
(снимка: Intel)

П олупроводниковата промишленост беше една от тематиките в годишната тирада за положението на Съюза, която президентът Джо Байдън държа през вчерашния ден пред Конгреса.   Той подсети за признатия през предходната година „ Закон за чиповете ” , ориентиран към стартиране в Съединени американски щати на индустриални мощности на стойност стотици милиарди долари.

Байдън акцентира, че страната не може да повтори дефицита на чипове, който по-рано смути автомобилната и други промишлености, съобщи Уол Стрийт Джърнъл. Приет предходната година, Законът за чиповете дава на фирмите от промишлеността 52 милиарда $ обществени вложения за създаване на мощности за произвеждане на полупроводници в Съединени американски щати.

Големи компании, в това число Intel, Micron, Samsung и TSMC, към този момент оповестиха проекти за създаване в Съединени американски щати на нови заводи за чипове на стойност стотици милиарди долари. Но има някои подозрения, че този закон в действителност ще помогне за увеличение на производството.
още по темата
Много от най-модерните чипове ще продължат да се създават отвън Съединени американски щати, само че Байдън не се съмнява в успеваемостта на подхванатите ограничения. Той означи, че по време на пандемията неналичието на чипове е предизвикала огромни проблеми, в това число закъснение в производството на коли и камиони. „ Не можем да позволим това да се случи още веднъж ”, сподели президентът.

„ Ние ще поставим всички старания, с цел да подсигуряваме, че веригата за доставки за Америка стартира в Америка. Дори и без този закон към този момент сме основали 800 000 работни места в производството. С този нов закон ние ще създадем стотици хиляди работни места в цялата страна ”, съобщи Байдън.

През последните две години разнообразни компании оповестиха желанията си да влагат над $300 милиарда в американско произвеждане, уточни още президентът. Intel, да вземем за пример, строи заводи за полупроводници на хиляда акра покрай Кълъмбъс в Охайо – „ безусловно поле на фантазиите ”. Това ще сътвори 10 000 работни места – 7000 за строители и още 3000, когато бъдат издигнати фабриките.

Предприятието ще обезпечи годишни заплати в размер на 130 000 $ и доста от позициите няма да изискват висше обучение, акцентира Байдън. „ Места, където хората не би трябвало да напущат домовете си в търсене на благоприятни условия. И всичко занапред стартира ”, заключи президентът на Съединени американски щати.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР