Производството на автомобили в Обединеното кралство се е увеличило рязко

...
Производството на автомобили в Обединеното кралство се е увеличило рязко
Коментари Харесай

Рязък отскок на британското автомобилно производство през април



Производството на коли в Обединеното кралство се е нараснало внезапно през април спрямо аналогичния пандемичен месец през 2020 година, само че остана под равнището си от 2019 година, съобщи в четвъртък Обществото на производителите и търговците на коли (SMMT).

Фабриките на острова са произвели 68 306 автомобила през април в съпоставяне със единствено 197 тъкмо преди година, когато въведените строги антиковид ограничавания стопираха изцяло производството.

Въпреки този напредък производството на коли е към момента с 3,8% под равнището от април 2019 година От началото на годината (през първите четири месеца) английските фабрики са произвели 374 864 автомобила, което съставлява нарастване със 17,3% по отношение на същия интервал на 2020 година

В съпоставяне със междинната стойност за последните пет години обаче производството понижава с цели 42,9% на месечна база и с 31,1% за интервала от януари до април.

Майк Хоус, основен изпълнителен шеф на SMMT, означи, че данните за април постоянно ще бъдат изключение, защото заводите по това време на предходната година бяха затворени на фона на първата вълна от коронавирусната пандемия.

" Макар че е добра новината, че Англия върви по пътя на обрисуваната Covid пътна карта към реализиране на нормалност, към момента се нуждаем от мощно вътрешно търсене и като се има поради, че сме мощно подвластни от износа - нуждаем се и от уверени задгранични пазари, с цел да подтикваме възобновяване както за автомобилния бранш, по този начин и на стопанската система като цяло ", добави Хоус.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР