Производството и използването на енергия представляват 75% от емисиите на

...
Производството и използването на енергия представляват 75% от емисиите на
Коментари Харесай

Енергийния преход на ЕС - защо е нужен и как да се случи

Производството и потреблението на сила съставляват 75% от излъчванията на Европейски Съюз. Ускоряването на прехода към по-зелена енергийна система е от решаващо значение за климатичния преход. Директивата за възобновимата сила сложи за цел за произвеждане на 40% от силата от възобновими източници до 2030 година

В тази връзка страните от Европейски Съюз трябваше да изготвят 10-годишен интегриран народен проект за сила и климат (NECP) за интервала от 2021 година до 2030 година Последният би трябвало да включва пет области: енергийна успеваемост, възобновими енергийни източници, понижаване на излъчванията на парникови газове.

За да се редуцира цялостното потребление на, да се понижат излъчванията и да се пребори с енергийната беднотия, Директивата за енергийната успеваемост дефинира и по-амбициозна задача: наложителна годишна цел за понижаване на потреблението на сила на равнище Европейски Съюз. Публичният бранш ще би трябвало да обновява 3% от постройките си всяка година, с цел да подтиква вълната от възобновяване, да сътвори работни места и да понижи потреблението на сила и разноските за данъкоплатците.

Building renovation
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР