Производството е образувано по искане на Еником-М ООД с твърдения

...
Производството е образувано по искане на Еником-М ООД с твърдения
Коментари Харесай

Унищожително! Глобиха Фирма С Половин Милион Лева Заради Реклама!

Производството е формирано по искане на " Еником-М " ООД с изказвания за нарушавания от страна на " Мебели Лудвиг България " ЕООД. Глобата е 7 % от приходите от продажби на сдружението за миналата финансова година.

Решенията на Комисията са две, само че са по един и същи проблем. Проверката на комисарите е открила, че от 2012 година до март т.г. COMO провежда промоции, в които се оферират понижения както от цените, " предложени от производителя ", по този начин и понижения от " досегашните продажни цени ".

Проблемът е обаче, че " за съвсем всички артикули, оповестени в брошурите като понижени от предложена от производител цена, се открива, че " Мебели Лудвиг България " ЕООД в границите на обхванатия интервал не е продавало на посочената като целесъобразна цена, още повече в интервал минимум един месец преди датата на промоцията ".

" Напротив, за доста огромна част от продуктите се открива, че цената, на която сдружението продава съответния артикул два месеца преди и два месеца след промоцията, съответствува с рекламираната промоционалната цена ", написа в решението на Комисията за защита на конкуренцията, написа нюз.бг.

Комисия за защита на конкуренцията показва още, че е заблуждаващо и предлагането на отстъпка от препоръчната цена, защото " за огромна част от продуктите " " несъмнено се открива, че съответният доставчик/производител не дефинира (не предлага) такава цена ".

Комисията открива още, че " през по-голямата част от времето продуктите се продават и презентират с една и съща промоционална цена " - макар че COMO показва в посланията си, че промоциите са с стеснен интервал на време.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР