Производствените цени в САЩ се повишиха по-силно от очакваното през

...
Производствените цени в САЩ се повишиха по-силно от очакваното през
Коментари Харесай

Рязко нарастване на производствените цени в САЩ през март



Производствените цени в Съединени американски щати се покачиха по-силно от предстоящото през март, нараствайки на годишна база до 9 и 1/2-годишен връх, което удостоверява прогнозите за повишение на инфлация, защото стопанската система се отваря отначало предвид на усъвършенстваната среда в публичното здраве поради ускорената Covid имунизация и голямо държавно финансиране.

Индексът на индустриалните цени (PPI индекс), измерващ ценовите промени на изхода на американските компании, скочи през март с 1,0% по отношение на февруари, когато набъбна с 0,5%, до момента в който осреднените упования на финансовите пазари бяха за по-скромно покачване с 0,5 на 100.

На годишна база растежът на показателя PPI се форсира изненадващо мощно до 4,2% от 2,8% през февруари и при прогноза за покачване с 3,8 на 100. Това е най-солидния напредък на индустриалната инфлация от септември 2011 година насам.

Основните индустриални цени (изключвайки цените на силата и храните) набъбнаха през март на месечна база с 0,6% след покачване с 0,2% през февруари, до момента в който техният напредък на годишна база се форсира до 3,1%, достигайки най-високо равнище от септември 2018 година
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР