Производствената база на най-големият инвеститор в община Симитли Марели Системс

...
Производствената база на най-големият инвеститор в община Симитли Марели Системс
Коментари Харесай

Най-големият инвеститор в община Симитли Марели Системс направи първа копка за изграждане на нов завод

Производствената база на най-големият вложител в община Симитли Марели Системс се уголемява с още един цех. Днес, шефа и притежател на Марели Системс Георги Чимев направи първа копка за построяването на новият цех. На церемонията участваха кметът на община Симитли Апостол Апостолов, националният представител Стефан Апостолов, зам.-кметът на община Симитли - Юлиан Мишев с сектор “Икономика и стопанска активност ” и Рашко Динков – притежател на строителната компания за осъществяване на завода.

От през днешния ден започва построяването на нов високотехнологичен цех, който се намира в индустриалната зона на Симитли. Марели Системс (Mareli Systems) уголемява своята база с създаване на още един цех, напълно за произвеждане на термопомпи въздух-вода за отопление и изстудяване. Управителят и едноличен притежател на Марели Системс – Георги Чимев, намира удобен климат за бизнес над 10 години в Симитли и в лицето на кмета на община Симитли Апостол Апостолов, който постоянно, е подавал ръка и съдействал, когато е имало потребност от поддръжка.

„ Казвал съм го няколко пъти, само че още веднъж ще го кажа. Благодарение на професионалното ръководство на кмета на община Симитли господин Апостол Апостолов, бизнес атмосферата в града е доста добра и това е повода още веднъж да влагам в разширение на индустриалната база, която ще бъде на стойност 5 млн. лв..

Новият цех ще бъде построен върху повърхност от 3 500 кв. метра, като към 700 кв.м. ще бъдат офис зали, а останала част индустриална повърхност. До момента сме вложили над 40 млн. лева в производството на щадящи атмосферата уреди за отопление, с помощта на които пазим околната среда, като са сведени съвсем до нула нездравословните въглеводордни излъчвания и излъчванията на фини прахови частици. Ще работим и отсега нататък по този начин, по тази причина разширяваме базата с цел да усъвършенстваме нашето произвеждане “, показа шефът на компания Марели Системс
господин Георги Чимев.

Предвижда се през месец юни 2024 година да бъде пусната в употреба новата индустриална база.
Фабриката Марели Системс (Mareli Systems) създава главно камини и котли на пелети и е най-вече експортно насочена, изнася за повече от 18 страни в Европа и света. През последните години приходите на Марели Системс (Mareli Systems) устойчиво порастват и компанията на два пъти попада в класацията на „ Капитал “ - „ Гепард “ на най-динамичните дребни и междинни компании в бранша на машините и оборудването.

Марели Системс ЕООД (Mareli Systems) и Георги Чимев – шеф и едноличен притежател през 2022 година получиха Сертификат за инвестиция клас „ А “ от Министерството на нововъведенията и растежа и Българската организация за вложения. Сертификатът бе публикуван за увеличение на размера на производството на камини, разширение на индустриалната гама на Марели Системс ЕООД (Mareli Systems) посредством започване на произвеждане на Термопомпи въздух – вода за отопление и изстудяване и Конвектори за отопление и изстудяване.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР