Производствената активност в еврозоната продължи да се разраства през септември,

...
Производствената активност в еврозоната продължи да се разраства през септември,
Коментари Харесай

7-месечно дъно на промишлената активност в еврозоната през септември заради недостига на суровини



Производствената интензивност в еврозоната продължи да се разраства през септември, само че с най-слабото движение от 7 месеца насам предвид на дефицита на първични материали и материали поради нарушените доставки, което води и до опазване на високите промишлени цени.

Това демонстрират дефинитивни резултати от изследване на организация IHS Markit измежду европейските управител.

Окончателният индустриален PMI показател на организация IHS Markit се намали през септември до 7-месечно дъно от 58,6 пункта по отношение на 61,4 пункта през август и прелиминарен показател на равнище от 58,7 пункта, като това е мощното намаление на показателя в границите на месец от април 2020 година, когато европейската стопанска система беше наранена съществено от първата вълна на коронавирусната пандемия.

Промишлените предприятия на остарелия континент изпитват съществени логистични проблеми, дефицит на артикули и срив на работната мощ, породени значително от продължаващите разстройства, породени от пандемията Covid-19, която принуди държавните управления да наложат преди време строги ограничавания на подвижността.

Графика на промишления PMI показател на еврозоната



Производственият PMI подиндекс, който се взима поради при оценяването на общата бизнес интензивност (на общия PMI индекс), отслабна през септември до 55,6 пункта от 59,0 пункта през август, само че към момента остава устойчиво над значимото равнище от 50 пункта, което е водораздел сред експанзията и свиването на икономическата активност.

" Докато производството в еврозоната продължи да се разраства със постоянни темпове през септември, растежът на промишлената активност отслабна, защото производителите оповестяват за възходящи проблеми с доставките “, разяснява последното изследване Крис Уилямсън - основен бизнес икономист в IHS Markit.

" Проблемите с доставките не престават да предизвикват безпорядък в огромни групи от европейското произвеждане, като се регистрират закъснения и дефицит на първични материали и материали с такива темпове, каквито не са следени през последния съвсем четвърт век и в това време няма никакви признаци на идно усъвършенстване ", добави той.

Наличните проблеми с доставките и предлагането резервират натиска върху разноските, от които се нуждаят фабриките за приемане на първични материали и материали. Самият PMI показател на цените на входа на предприятията се намали доста едва през септември до 86,9 от 87,0 пункта месец по-рано, продължавайки да се задържа в доста високи равнища (далеч над 50,0 пункта).

Промишлените предприятията обаче започнаха да трансферират част от тези ценови нараствания на своите клиенти посредством повишение на индустриалните цени, като показателят на цените на продукцията се приближи до рекордно високото равнище, следено през лятото.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР