Производителят на ветеринарни фармацевтични продукти “Хювефарма” на братя Кирил и

...
Производителят на ветеринарни фармацевтични продукти “Хювефарма” на братя Кирил и
Коментари Харесай

Хювефарма на братя Домусчиеви търси 300 млн. евро на борсата в Амстердам

Производителят на ветеринарни фармацевтични артикули “Хювефарма” на братя Кирил и Георги Домусчиеви планува първично обществено предложение на акции (IPO) на борсата в Амстердам, с които да набере 300 млн. евро, заяви в понеделник Ройтерс.

Нидерландската борса “Euronext Amsterdam” оповестява, че се възнамерява и вторично предложение на акции, на което българските предприемачи ще продадат част от своя дял, само че съответни параметри не се показват.

Предлагането на акциите се чака да започва идната седмица. Дружеството ще употребява набраните средства за осъществяване на вложения и за погашение на част от съществуващи отговорности.

" Хювефарма " е на идващото равнище от своето развиване и това IPO е естествено продължение за ускоряване на нейния напредък. То ще разреши да се ускори органичният напредък, развиването на нови артикули и ще увеличи способността на компанията да придобива или лицензира нови артикули или технологии, да понижи задлъжнялостта си, както и ще ни разреши бъдещо уголемение на потенциала ", показва Кирил Домусчиев, представен в.

Предприемачът показва още, че Нидерландия е водач в развиването на отглеждането на животни, а в Амстердам е борсата с най-големи дневни търгувани размери в еврозоната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР