Производителят на шампанско Moet Hennessy (Moet & Chandon, Dom Perignon,

...
Производителят на шампанско Moet Hennessy (Moet & Chandon, Dom Perignon,
Коментари Харесай

Путин нареди само руското пенливо вино да се казва шампанско

Производителят на шампанско Moet Hennessy (Moet & Chandon, Dom Perignon, Veuve Сlicquot и др.) краткотрайно спря доставката на своите артикули за Русия. Това оповестява съветската редакция на Би Би Си, базирайки се на писмо от компанията до съветските й сътрудници. Причината е в това, че преди ден закон забрани на чужденците да употребяват понятието " шампанско " в Русия.

Както е посочено в писмото, прекратяването на доставките на шампанско се дължи на промени във федералния закон " За контролиране на алкохолните питиета ", които бяха признати от Държавната дума и утвърдени от Съвета на федерацията по-рано тази седмица. Руският президент Владимир Путин подписа законопроекта на 2 юли, отбелязва РИА Новости.

Законопроектът, утвърден от президента, вкарва спомагателни условия за лозаро-винарските артикули. По-специално, документът изключва понятието " шампанско " и разрешава потреблението му единствено във връзка с " съветското шампанско ", създадено в стрянятя.  „ И задължава производителите на шампански виновност от френския район Шампан да преименуват своите артикули на " пенливо вино ", прибавят от Moet Hennessy.

Както следва от писмото, измененията в законодателството ще наложат на компанията да извърши наново узаконяване на пенливи виновност, с цел да промени категорията и етикета на продуктите. Компанията посочи, че производителите на шампанско към момента не са удостоверили готовността си да трансформират категорията на шампанските виновност за съветския пазар.

Moet Hennessy е част от най-големия производител на първокласни артикули в света - LVMH.

Според " Ведомости " в Русия се внасят към 50 милиона литра вносни пенливи и шампански виновност годишно, от които 13% са шампанско от Франция.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР