Производителят на Mercedes - Daimler, оповести ново предупреждение за печалбата

...
Производителят на Mercedes - Daimler, оповести ново предупреждение за печалбата
Коментари Харесай

Daimler очаква 50% по-ниска печалба за 2019 година

Производителят на Mercedes - Daimler, оповести ново предизвестие за облагата на компанията за 2019 година, поради абсурда с дизеловите излъчвания, огромни вложения в електрически транспортни средства и проблемите с производството.

Компанията за първокласни коли разгласи, че облагите преди лихви и налози за предходната година се чака да спаднат почти с 50% до 5,6 милиарда евро (6,2 милиарда долара) от 11,1 милиарда евро година по-рано.

Той добави, че цифрата не включва почти 1 - 1,5 милиарда евро разноски за настоящи държавни и правосъдни производства, свързани със абсурда в сектора към прикриването на замърсяването от дизелови мотори.

По-рано анализаторите предвидиха облагата на Daimler за 2019 година да бъде към 6,8 милиарда евро.

Акциите на компанията, които паднаха с към 10% през последната година, понижиха с още 1.5%.

Това е третото предизвестие за спад на облагата на компанията, откогато Ола Калениус пое управлението, написа Reuters.

Германските производители на коли, които са измежду международните водачи в производството на дизелови транспортни средства, бяха притиснати, откакто през 2015 година Volkswagen призна за потреблението на програмен продукт за машинация на тестванията за нездравословни излъчвания.

Нивата на замърсяване на колите с дизелово гориво на Daimler се проверяват от прокурори в Щутгарт, където се намира седалището на компанията. Фирмата се проверява още от Американската организация за запазване на околната среда (EPA) и Калифорнийския съвет за въздушни запаси (CARB).

По-рано този месец вложители също по този начин подадоха иск против Daimler за 1 милиард $, обвинявайки компанията майка на Mercedes в потреблението на програмен продукт за укриване на излъчванията. От Daimler отхвърлят непозволените дейности.

Daimler съобщи, че чака възвръщаемостта на продажбите на Mercedes-Benz да спадне до 4% през 2019 година от 7,8% година по-рано.

Оптимизъм?

" Daimler наподобява евентуално ще се възползва от мощния подтик на идните пускания на артикули от 2020 година нататък, което би трябвало да помогне за понижаване на разноските и възстановяване на цените ", проучват от JP Morgan.

Daimler съобщи, че прогнозата за облага включва 300 милиона евро еднократни разноски за обзор на продуктовото портфолио на компанията и още 300 милиона за пренастройване на бизнеса за мобилни услуги Your Now.

Слабите доходи са пристигнали макар постоянните продажби, пишат още създателите на организацията.

През 2019 година производителят продаде 2,34 милиона леки коли, като регистрира за девета поредна година рекордни продажби. Това слага компанията в противоречиво, само че въпреки всичко положително състояние за запазването на купата си за най-продавана марка първокласни коли.

Предвид провокациите пред промишлеността, оповестената през ноември стратегия за понижаване на разноските на Daimler може скоро да бъде последвана от нови решения, пояснява анализаторът от NordLB Франк Швоуп.

" Може би е време за по-тясно съдействие или даже обединение сред Daimler и BMW, макар че към момента има чувствителни самостоятелни разлики, които стоят на пътя на това ", сподели той.

Daimler ще разгласи подробните си целогодишни доходи на 11 февруари. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР