Производителят на електромобили Lucid свали дългоочакваната обвивка от Gravity, изцяло

...
Производителят на електромобили Lucid свали дългоочакваната обвивка от Gravity, изцяло
Коментари Харесай

Изцяло електрическият SUV Lucid Gravity най-накрая прави своя дебют с пробег от 440 мили

Производителят на електрически автомобили Lucid смъкна дълго чаканата обвивка от Gravity, напълно електрически триредов SUV с пробег, който хипотетично може да напусне Tesla Model X, Fisker Ocean или Rivian R1S, затънал на станция за зареждане.

Важността на Lucid Gravity – и по-точно приемането, което получава – е екзистенциална за производителя на EV. Седанът Lucid Air, първият електрически автомобил на компанията, получи позитивни мнения. Търсенето обаче понижа тази година, принуждавайки автомобилния производител да понижи цените и индустриалните си насоки за годината.

Gravity може да помогне на Lucid да си възвърне позициите във все по-конкурентната EV промишленост. Разбира се, Lucid би трябвало фактически да пусне транспортното средство. Lucid забави своя седан и неговият SUV не е по-различен в това отношение. Компанията в началото имаше за цел да стартира да прави Gravity SUV в края на 2023 година, само че през август реалокира датата на произвеждане до края на 2024 година

Основи на Lucid Gravity

Кредити за изображение: Lucid

Lucid написа бомбастично, че EV „ възвестява зората на нова епоха за електрически SUV коли “. Има пояснение за този тон; защото продажбите на първото транспортно средство на Lucid (луксозен седан, наименуван Air) са незадоволителни, бъдещето му в този момент зависи от това дали Gravity в действителност може да бъде мощ на пазара на EV. Това обаче е нова епоха за Lucid. И напълно електрическият SUV, планиран от него, има някои забележителни качества, в това число здрав дизайн с ниска позиция със спортна опашка откъм гърба – всичко това способства за коефициент на противодействие от 0,24. Този аеродинамичен дизайн е един фактор, който способства за обсега на батерията. Lucid също по този начин твърди, че транспортното средство минава от нула до шестдесет за по-малко от 3,5 секунди - към секунда повече от това, което Tesla твърди за своя Model X Plaid.

Lucid Gravity разполага с плътно задвижване с EV мотори и 900 -volt електрическа архитектура и потребен товароподемност от над 1500 паунда и спомагателни 6000 паунда потенциал на изтегляне, твърди компанията. Lucid пресмята, че обсегът на Gravity ще надвиши 440 благи. Шефът на Lucid Питър Роулинсън сподели в изказване, че плануваният обсег е вероятен „ с пакет акумулатори малко повече от половината от размера на някои от нашите жадни за акумулатори съперници “. Ако работи, както Lucid предлага в действителни условия, това ще бъде електрическият SUV с най-дълъг пробег на пазара.

Превозното средство явно може да се зарежда като Tesla – изминавайки до 200 благи в обсег след към 15 минути с бързо зареждане. Седемместният SUV, който съгласно компанията ще има начална цена под 80 000 $. Ако историята е ориентир, ще има доста добавки и равнища на съоръжение, които ще повдигнат цената много над това число.

Inside the Lucid Gravity

Кредити за изображения: Lucid

Вътре в SUV се движи 34-инчов закривен OLED екран, който се носи над модифициран волан. Lucid усилва интериорните елементи, както направи с Air.

За отбелязване е конфигурацията със седем пасажера и конзолата, която се отваря с плъзгане за в допълнение място за предпазване. Lucid сподели, че тези плъзгащи се седалки на втория ред се комбинират с интегрирани комфортни маси за „ повдигнато преживяване на задната седалка “. използваемо товарно пространство, съгласно компанията.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР