Производителят на акумулатори Монбат АД стана първото дружество, което поиска

...
Производителят на акумулатори Монбат АД стана първото дружество, което поиска
Коментари Харесай

Първа компания на родната борса поиска спиране от търговия

Производителят на батерии " Монбат " АД стана първото сдружение, което изиска прекъсване на търговията с акциите и облигациите му на Българската фондова борса, заяви Investor.bg, цитирайки искане на компанията.

Дружеството упорства за мярката поради оповестеното изключително състояние и желае тя да продължи до 13 април. Правното съображение за прекъсване са разпоредбите на борсата, които разрешават прекъсване на търговията при събития, които могат да повлияят на цената на книжата.

Само за ден – в петък, акциите на „ Монбат” поевтиняха със 7.7% до 4.8 лева за акция, а спадът за последната година е 31%. В същото време показателят SOFIX падна с 23.3% за последната година, отбелязва Investor.bg. Намалението на показателя за последния месец е с 24%, като акциите потеглиха внезапно надолу на 9 март.

Основните индустриални мощности на " Монбат " са в област Монтана, където е едно от огнищата на ковид в България.

" Монбат " създава акумулаторни акумулатори в Монтана и Добрич, както и има рециклиращи фабрики за олово в Монтана, Сърбия и Румъния. През 2017 година компанията закупи рециклиращи мощности в Италия, в гр. Бреша, в засегнатата от вируса област Ломбардия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР