Производителността при изпълнението на задачи с изкуствен интелект е почти

...
Производителността при изпълнението на задачи с изкуствен интелект е почти
Коментари Харесай

Snapdragon X Elite побеждава с огромна разлика Core Ultra 7 155H в тестовете за AI производителност

Производителността при осъществяването на задания с изкуствен интелект е съвсем 4 пъти по-добра от тази на процесора на Intel.

Очакваният 12-ядрен процесор Qualcomm Snapdragon X Elite бе съпоставен в синтетични проби с Intel Core Ultra 7 155H. Платформата Arm сподели отлични резултати, като в някои проби тя освен се оказа равностойна на най-новия процесор на Intel, само че и доста го превъзхождаше.

Qualcomm има намерение да промени процесорната промишленост с излизането на серията Snapdragon X Elite. Тези едночипови системи ще се конкурират с чиповете на Apple, Intel и AMD. Процесорите за портативни компютри на Qualcomm към този момент бяха тествани в Geekbench, само че занапред следва да бъдат показани в необятен набор от синтетични проби. Експертът по хардуер Erdi Özüağ тества Snapdragon X Elite X1E80100 в бенчмарка за преносими компютри на Qualcomm и го съпостави с процесора Core Ultra 7 155H на Intel.

Той тества продуктивността на платформата във всички сюжети, с цел да види нейния капацитет.

Snapdragon X Elite X1E80100 има общо 12 ядра, а преносимият компютър е оборудван с 64 GB LPDDR5x RAM. В теста за продуктивност UL Proycon (AI Inference) процесорът съумя да победи Intel Core Ultra, като реализира 1720 точки. Очевидно е, че чипът на Qualcomm изпреварва всички сегашни оферти на пазара. В тестванията 3DMark интегрираният графичен процесор Adreno съумя да се оправи с Intel Xe-LPG. И двата модела реализираха съвсем идентични резултати заради минималната разлика в конфигурацията на GPU. Qualcomm съумя да получи преимущество пред Intel в тестванията на Visual Studio, където Snapdragon X Elite X1E80100 извърши доста по-бързо компилирането на еднакъв код.

Всички тези проби демонстрират, че Snapdragon X Elite ще бъде конкурентен. Това е една напълно нова линия процесори на Qualcomm, както и първият сериозен опит на пазара на процесори за портативни компютри. По отношение на продуктивността при дилемите, употребяващи изкуствен интелект, Qualcomm в този случай може би е постигнала нещо революционно. Ще бъде забавно да забележим по какъв начин Snapdragon X Elite може да промени визията за Windows преносимите компютри с процесорите Arm.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР