Производителите на електроника разглеждат Индия като все по-желана дестинация(снимка: CC0

...
Коментари Харесай

Индия привлича напускащите производители от Китай


Производителите на електроника преглеждат Индия като все по-желана дестинация
(снимка: CC0 Public Domain)

Индия има подготвеност да се трансформира в безвредно леговище за производителите на електроника, които желаят да се реалокират от Китай. Страната се смята за по-сигурна за фирмите, с оглед натиска на Съединени американски щати върху Китай.

Производството на електронни съставни елементи в този момент е концентрирано в райони, които не са най-благоприятни във връзка с форсмажорните фактори. Китай е под политически напън от Съединени американски щати, до момента в който Тайван и Япония са измъчвани от трусове, а Южна Корея има враждебен комшия на север.

В тази обстановка Индия може да се трансформира в стремежи индустриален обект, лишен от сходни опасности, отбелязва в разбор Nikkei Asian Review. Подобни съображения бяха споделени на индустриална конференция в Малайзия от, Раджа Маниккам, началник на Tata Technologies – компания, занимаваща се с тестване и пакетиране на полупроводникови съставни елементи.
още по темата
На първо място Маниккам акцентира удобното географско местонахождение на Индия, с достъп до водни пътища за превозване на артикули. Второ, естествените бедствия в страната не са толкоз опустошителни за бизнеса, колкото в други региони на Югоизточна Азия. Трето, Индия разполага с добър човешки запас, а относително младото ѝ население е в положение да задоволи впечатляващото по размер потребителско търсене.

Индийските управляващи към този момент отпуснаха 10 милиарда $ за финансиране на развиването на електронната промишленост в страната единствено през тази година. Много огромни разработчици на чипове имат проучвателен центрове в Индия. Логично е, съгласно шефа на Tata Technologies, към тях да се появят индустриални предприятия.

DBS Bank предвижда, че целият полупроводников бранш в Индия ще нараства приблизително с 18,8% годишно, с цел да доближи потенциал от 64 милиарда $ до 2026 година Страната ще притегля от ден на ден вложения, защото доста производители обмислят тактика „ Китай плюс едно ”, която допуска прекачване на част от предприятията от Китай в прилежащи страни.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР