Производителите на безалкохолни напитки в България масово преминават към употребата

...
Производителите на безалкохолни напитки в България масово преминават към употребата
Коментари Харесай

Производителите на безалкохолни масово минават на бутилки с прикрепени капачки

Производителите на безалкохолни питиета в България всеобщо минават към използването на пластмасови бутилки с прикрепени за тях капачки, оповестяват от Асоциацията на производителите на безалкохолни питиета в България. Тази процедура е в осъществяване на директивата на Европейски Съюз, която изисква това от 3 юли 2024 година за бутилки до 3 литра.

Наскоро " Кока кола България " към този момент показа бутилката си с неотделима капачка.
 " Лидл " и " Кауфланд " пуснаха автомати за пластмасови бутилки и кенове
Това условие е за да може тези бутилки да се рециклират изцяло.

Жана Величкова, изпълнителен шеф на Асоциацията на производителите на безалкохолни питиета в България разяснява, представена в прессъобщение, че тази смяна е много огромна инвестиция, само че счита, че си заслужава, " с цел да можем всички ние като общество да се възползваме от преимуществата, които тя дава. "

За PET пластмасовите бутилки за еднократна приложимост директивата планува и условия за вложен материал от рециклирана пластмаса - най-малко 25% до 2025 година и най-малко 30% до 2030 година Голяма част от производителите на безалкохолни питиета в България към този момент работят и по нейното осъществяване, показват от асоциацията.

Производителите на питиета в цяла Европа са потвърдени водачи в устойчивостта, най-иновативни и напреднали в потреблението на изцяло рециклируеми опаковки - PET пластмасата, да вземем за пример, може да са рециклира неведнъж, а екодизайнът към този момент е стандарт за доста от тях, допълват от асоциацията.

Индустрията на производителите на безалкохолни питиета и бутилиращите компании за вода в България има визия за реализиране на цялостен кръгообразен модел на употребяваните от бранша опаковки. Тя е в осъществяване на Европейската инструкция за събиране на 90% от пластмасовите бутилки и вложение на минимум 30% рециклирано наличие в новите бутилки до 2030 година в страните-членки, както и в поддръжка на декларираните планове на българското държавно управление за усъвършенстване на процеса посредством въвеждане на депозитна система, споделят от асоциацията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР