Производителите на автомобили временно са прекратили работата в свои заводи

...
Производителите на автомобили временно са прекратили работата в свои заводи
Коментари Харесай

Протестите в Канада вече се отразяват на автомобилните производители

Производителите на коли краткотрайно са прекратили работата в свои фабрики в Съединени американски щати и Канада, откакто водачите на камиони, протестиращи против условията за имунизация против ковид-19 блокираха значими гранични пунктове, прекъсвайки придвижването на снабдители на авточасти и други типове артикули сред двете страни. Протестите на " Конвоят на свободата ", който от края на предишния месец се организират в канадската столица Отава, са се популяризирали до моста " Амбасадор " сред градовете Детройт и Уиндзър, по който минава близо една четвърт от цялата търговия сред Съединени американски щати и Канада, оповестява Financial Times. Те избухнаха поради условията за имунизация на водачите на камиони, завръщащи се от Съединени американски щати, които бяха въведени през януари.

От General Motors декларират, че са отменили втората промяна в завода им в Лансинг, Мичиган, в сряда, както и първата и втората в четвъртък заради дефицит на части. От компанията прибавят, че работят с доставчиците, с цел да облекчат обстановката. Toyota е прекъснала производството в трите си канадски завода, както и в този в Кентъки, заявявайки, че чака разстройствата да продължат и през уикенда. Ford, който в четвъртък понижи потенциала на два завода в Онтарио, предизвести, че усложненията във веригата за доставки сред Съединени американски щати и Канада " могат да окажат необятно влияние върху всички производители на коли ", в случай че разстройствата не бъдат отстранени бързо. Stellantis декларира, че макар че всичките им фабрики са в употреба, някои от тях в Съединени американски щати и Канада са съкратили вторите си смени в сряда вечерта заради " дефицит на части, породен от затварянето на моста Детройт/Уиндзър ".

В четвъртък Търговската камара на Съединени американски щати, Националната асоциация на производителите и Business Roundtable излязоха със взаимно изказване, в което приканват за решение на казуса с придвижването, за което предизвестяват, че " усилва доста напрежението по веригата на доставки за производителите и други предприятия ".

Според полицията на Уиндзър преходът не е затворен за придвижване към Съединени американски щати, само че стачкуващите са " затруднявали достъпа до моста ". Департаментът за вътрешна сигурност на Съединени американски щати съобщaва, че следи сигнали за евентуален ескорт, който може би възнамерява да се насочи към няколко американски града.
Реклама Протести против рестриктивните мерки
Блокирането на моста " Амбасадор " оказва напън върху канадския министър председател Джъстин Трюдо, който назова митингите " неприемливи " и предизвести за въздействието им върху производителите. " Трябва да създадем всичко, с цел да ги прекратим ", сподели той. Трюдо обаче твърдо поддържа рестриктивните мерки поради ковид-19, както и наложителното имунизиране на трансграничните превозвачи, което провокира митингите. Мат Морун, ръководител на Detroit International Bridge Company, която управлява моста " Амбасадор ", прикани канадското държавно управление да приключи митинга, като анулира наложителното условие за имунизациите или в профил транспортните средства, блокиращи достъпа до моста.

От Канадския съюз на превозвачите с камиони обявиха, че 90% от водачите са имунизирани против коронавирус. Тази седмица групата прикани държавните чиновници да " работят дружно за незабавното преустановяване на актуалните блокади ".

Някои райони в Канада започнаха да анулират рестрикциите за коронавирус след спада на броя на инфектираните. Във вторник провинция Алберта приключи програмата си за имунизационни паспорти и рестриктивните мерки на потенциала на публичните места, като министър председателят на провинцията Джейсън Кени съобщи, че опасността от коронавирус за публичното здраве " към този момент не надвишава извънредно нездравословното влияние на здравните ограничавания върху нашето общество ".
Над седмица протестКметът на канадската столица Отава Джим Уотсън разгласи при започване на седмицата изключително състояние поради продължаващите митинги. Властите в Отава признаха, че губят " тази борба " и имат потребност от поддръжка от другите общини и от федералното държавно управление. Около 1000 камиона и други транспортни средства са блокирали елементи от центъра на столицата. Протестът в Отава стартира в края на януари с идването на колона от стотици камиони. Оттогава те са се разположили наоколо до Народното събрание. Посланията на митингите са ориентирани като цяло против рестриктивните мерки, въведени поради пандемията. Според последните изследвания обаче болшинството от канадците поддържат въведените ограничения. Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Икономика
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР