Производители на плодове и зеленчуци излизат на протест. Днес производителите

...
Производители на плодове и зеленчуци излизат на протест. Днес производителите
Коментари Харесай

Производители на плодове и зеленчуци излизат на протест

Производители на плодове и зеленчуци излизат на митинг. Днес производителите на плодове и зеленчуци излизат на митинг пред земеделското министерство. Те се оплакват от систематичното недофинансиране и дисбаланс при подпомагането на секторите в земеделието, което е довело до продоволствена акцидент.

Национална асоциация на картофопроизводителите и Българската камара на плодове и зеленчуци оповестиха гражданско неподчинение и организират повсеместен протест от 12.00 ч.
Те приканват производителите на плодове и зеленчуци от цялата страна да се включат в митинга.

“В момента, в който производителите чакат страната да им подаде ръка за обезпечаването на производството на качествени плодове и зеленчуци, за да преминем през незабавния период, несъответствуващите резултати от Ковид рецесията и пазарните турболенции вследствие на войната в Украйна, новината за намалените ставки по схемата за обвързано поддържане на сектора, неналичието на очевиден проект от страна на Министерство на земеделието и несъответстващо поддържане изправя стопаните пред некадърност да обезпечат подготовката за нова реколта ”, заявяват от Национална асоциация на картофопроизводителите и Българска камара на плодове и зеленчуци.

 

 

 

Производители на плодове и зеленчуци излизат на митинг

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР