Производител на камиони показа нагледно нова технология за бесопасност. Демострацията

...
Производител на камиони показа нагледно нова технология за бесопасност. Демострацията
Коментари Харесай

Как реагира самоуправляващ се камион при спукване на гума? ВИДЕО

Производител на камиони сподели образно нова технология за бесопасност. Демострацията е за това по какъв начин самоуправляващ се камион реагира, при пръсване на гума.

Във видеото Kodiak Class 8 минава през затруднение, което пробива предната гума от страната на лидера, до момента в който самостоятелния режим на камиона е включен. По време на тестването, лидерът зад кормилото остава в безспорна безпоасност.

„ Спукването на гумата се открива неотложно и се започва протокол за „ авариен режим “. Самоуправляващият се камион компенсира развалената гума, като ползва изцяло друг ъгъл на завиване. Тогава режимите на камиона се задействат автоматизирано и стопира в границите на лентата за придвижване, “ споделят от компанията.

„ Хората ни питат от самото начало „ какво се случва, в случай че спукате гума “, и ние искахме да покажем по какъв начин водачът може да поддържа надзор по-прецизно от обичаен камион, даже със спукана гума. Не можем да направляваме заплахите, с които ще се сблъскат водачите на пътя, само че можем да направляваме държанието на камионите, когато възникне сериозна обстановка, “ допълват още.

Ето и видеото:



Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР