Произведенията на 31 – сред които и 10 българки –

...
Произведенията на 31 – сред които и 10 българки –
Коментари Харесай

Творби на Марина Абрамович и Тамара де Лемпицка, изложени в Бургас

Произведенията на 31 – измежду които и 10 българки – ще бъдат показани в галерия в Културно-образователен център за модерно изкуство и библиотека в Бургас от през днешния ден (12 юли). Куратор на експозицията, наречена Dangerous Beauty /Revisited/, е Стефан Стоянов.

Публиката ще може да види творби на Тамара де Лемпицка, Габриела декор Хабсбург, Марина Абрамович, Айдан Салахова, Хедър Бенет, Анжелика Кринцингер и други до 31 август. Сред българските създатели са Боряна Петрова, Росица Гецова, Миряна Тодорова, Мариела Гемишева, Искра Благоева и Ния Пушкарова. По думите на уредника на изложбата това са все надарени млади създатели, чието творчество заслужава да е в центъра на интернационалното изкуство това лято.
 По-ниски балове на НВО след 7. клас поради онлайн образованието 11 юли 2022 | Софийската математическа гимназия още веднъж е с най-голям най-малък бал за кандидатстване след 7. клас в столицата...


Чрез видео съоръжения, фотоси, статуи, живописни платна експозицията Dangerous Beauty /Revisited/ ще покаже по какъв начин дамата създател може да манипулира и съблазнява, да се заиграва с публичните настройки и да употребява силата на феминизма, с цел да реализира задачите си. Жените създатели са спокойни и обрани, само че грациозно и поетично захвърлят оковите като в същото време не разрешават борбите им да бъдат премълчавани.

" Причината още веднъж да избера Бургас, с цел да покажа международното изкуство, е, че скулптурите на Габриела декор Хабсбург, наследницата на последния австрийски император, които показахме пред бургаската аудитория предходната година, направиха същински възторг ", споделя кураторът на Dangerous Beauty /Revisited/ –международният арт дилър Стефан Стоянов.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР