Произведения на Даниела Костова бяха изложени за пореден път в

...
Произведения на Даниела Костова бяха изложени за пореден път в
Коментари Харесай

Даниела Костова с изложба в Ню Йорк

Произведения на Даниела Костова бяха изложени за следващ път в Ню Йорк. Изложба на българската художничка бе открита през октомври в Бруклин и може да бъде посетена до януари идната година.

Част от творбите на ревюто са свързани с една от главните тематики, които вълнуват Костова през последните години. „ Напоследък много постоянно се занимавам с концепцията за играта, възпитанието на децата и основаване на условия, които по някакъв метод ги образуват като хора и по какъв начин да подронвам откритите правила на държание и образование посредством основаването на пространства, които карат децата или хората да се движат в тях по различен метод, който не е открит “, изяснява тя.

В Лондон откриха галерия със съкровища на Тутанкамон

Именно част от творбите й на тази тематика са изложени в Бруклин. В арт пространството The Yard в региона Гоуанъс е сложена и една от най-известните й произведения Космонавт 1001. Тя изобразява вижда бебе космонавт, а на скафандъра му е кацнал бял гълъб с разперени криле. На фотографията е 6-месечната й щерка, а тази година тя бе приспособена и сложена на в голям размер на историческата постройка „ Рингтурм “ във Виена.

В Лувъра откриват галерия във връзка 500 години от гибелта на Леонардо да Винчи

Творбите на Костова са излагани тук-там като Музея в Куинс (Ню Йорк), Кунстхале Виена (Австрия), Биеналето в Антакия (Турция), Институтът за модерно изкуство (София), Центърът за модерно изкуство (Женева) и доста други. Даниела постоянно демонстрира творчеството си и в България, като тази година нейни творби бяха част от галерия в Пловдив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР