Произведена в САЩ ракета, изстреляна от украинските военни в края

...
Произведена в САЩ ракета, изстреляна от украинските военни в края
Коментари Харесай

„Ню Йорк Таймс“: US ракета, изстреляна от украински военни, поразила жилищна сграда в Краматорск

Произведена в Съединени американски щати ракета, изстреляна от украинските военни в края на септември, е поразила пететажна жилищна постройка в Донецка област, ранявайки трима цивилни. Това заяви в. " Ню Йорк Таймс ", чиито публицисти са разговаряли с очевидци и са анализирали останките от ракетата ден след удара.

Според вестника ракетата AGM-88B HARM, предопределена за заличаване на радари, е поразила петия етаж на жилищна постройка в Краматорск (град, следен от украинските власти) към 18:00 ч. на 26 септември. Според локални поданици в опустошения от удара апартамент не е имало никой, а в прилежащия апартамент са били ранени трима души. Не се оповестява за смъртни случаи.

" Ню Йорк Таймс " изрича съмнение, че ракетата, която е блъснала пететажната постройка, може да се е развалила или да се е отклонила от курса. Журналистите са открили, че свалената ракета е била остаряла трансформация, която не се употребява от американската войска. Изданието разказва случая като необичаен случай на цивилни жители, потърпевши от оръжия, доставени от Съединени американски щати.



Двама чиновници на Пентагона са декларирали пред изданието, че няма данни съветските сили в Украйна да са съумели да завземат или употребяват ракетите HARM, откогато Съединени американски щати са почнали доставките. Украинското министерство на защитата не разяснява ракетния удар.

По-рано украинските управляващи оповестиха, че на 26 септември е бил нанесен ракетен удар по Краматорск. Областната администрация на Донецк популяризира видеоклип с последствията от ударите по пететажна жилищна постройка и скулптурен парк. Украинските управляващи упрекнаха съветските войски за обстрела.

В същото време изданието показва, че съветските войски постоянно нанасят удари по гражданска инфраструктура и обитаеми места. Руските управляващи отхвърлят да са нанасяли удари по цивилен обекти и постоянно упрекват за това украинските системи за противовъздушна защита.

Интензивните сражения в Украйна са предиздвикали Пентагона да премисли до каква степен американските ресурси от оръжия са задоволителни, съобщи в същото време Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Служители от военното ведомство се питат дали в случай че през днешния ден избухне още една огромна война, Съединени американски щати ще имат задоволително муниции . Те задават този въпрос освен на фона на напъните си да снабдят Украйна с задоволително оръжия за войната с Русия, която би могла да продължи с години, само че и предвид на евентуален спор с Китай, показва АП.

Русия изстрелва до 20 000 единици муниции дневно - от патрони за автоматизирано оръжие до крилати ракети с размерите на камион. Украйна отвръща с до 7000 единици муниции дневно, измежду които са снаряди за 155 милиметрови гаубици, противовъздушни ракети " Стингър " и ракети за системата за противовъздушна защита NASAMS, както и хиляди патрони за леки стрелкови оръжия.

Повечето от боеприпасите за украинската огнева мощност са от Съединени американски щати . Това са закупени от държавното управление оръжия, които се изпращат съвсем всяка седмица на фронта. Администрацията на президента Джо Байдън разгласи през вчерашния ден следващ пакет от помощи за Киев, в който се включват още 20 милиона патрона за леко стрелково оръжие. " Не сме били в позиция, в която от някои сериозни муниции да ни остават ресурси за единствено няколко дни ", съобщи този месец пред публицисти финансовият контрольор на Пентагона Майкъл Маккорд. " Но в този момент ние поддържаме сътрудник, който е (такава позиция) ", добави той.

Производствените линии на Съединени американски щати нямат потенциал да доставят огромна сухопътна война и някои, като да вземем за пример тази за произвеждане на ракети " Стингър ", от дълго време са спрели работа. По оценка на старшия консултант от Центъра за стратегически и интернационалните проучвания Марк Кансиян, изпратените от Съединени американски щати в Украйна 1600 системи " Стингър " съставляват към една четвърт от общите им ресурси.

Системата HIMARS, която Украйна употребява толкоз дейно в своята контраатака, е изправена пред сходни проблеми, сподели Бил Лапланте - служителят на Пентагона, който дава отговор за закупуване на оръжия. Производството на HIMARS е спряно от американската войска от 2014 година до 2018 година, посочи той. Пентагонът този месец разгласи контракт на стойност 14,4 милиона $ за ускорено произвеждане на нови HIMARS, които да попълнят запасите на Съединени американски щати.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР