Произведена само в един единствен екземпляр уникалната хиперкола Lotec е

...
Произведена само в един единствен екземпляр уникалната хиперкола Lotec е
Коментари Харесай

Най-рядката и уникална хиперкола в света се продава! Вижте я

Произведена единствено в един единствен образец неповторимата хиперкола Lotec е оповестена за обмен. Създадена от немските експерти в една единствена численост моделът C1000 си търси нов притежател. 

Колата, която е била поръчана през 1990 година, и до ден сегашен е една от най-мощните коли в света, а що се отнася до ексклузивността, тя няма равна на себе си. 

Сега всеки задоволително добре гарантиран познавач на неповторими хиперколи може да стане притежател на рядката Lotec C1000. Спортният автомобил, който може да се кара по публичните пътища, е бил поръчан от някакъв петролен магнат от Обединените арабски емирства.  

Проектът, получил името Lotec C1000, е бил приключен през 1995 година. Колата е издигната въз основата на въглероден монокок и има карбонови панели, което разрешава масата ѝ да бъде удържана в много разуни лимити. Купето тежи 1080 килогама, а мощността на колата е 1000 конски сили, които са дело на 5,6-литров турбомотор V8 на Mercedes-Benz.

Хиперколата също е получила спортна 5-степенна секвенциална скоростна кутия Hewland, съобщи " Ауто Блиц ".

Според сметките на инженерите от Lotec, чадото им е способно да форсира до 431 километра в час. При това три години преди появяването на McLaren F1, разрастваща 386 километра в час! Ако обаче английската хиперкола въпреки всичко е могла да удостовери тези числа на процедура, то немската кола публично в никакъв случай не е изпитвана за оптималната скорост. 

Това обаче не пречи на американската компания Curated да се надява да получи няколко милиона $ за колата. 

Lotec C1000 е с пробег от малко над 4 000 километра. Цената не е оповестена, тя ще бъде разкрита на евентуалния покупател при питане. За новата кола, клиентът е платил преди повече от 30 години към 3.5 милиона $.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР