Произхождащите от САЩ ракети земя-въздух Пейтриът са най-добрата отбранителна система

...
Произхождащите от САЩ ракети земя-въздух Пейтриът са най-добрата отбранителна система
Коментари Харесай

Дмитро Кулеба: Дайте ни проклетите Пейтриът!

Произхождащите от Съединени американски щати ракети земя-въздух " Пейтриът " са най-хубавата отбранителна система за битка с балистичните ракети, които през последните дни все по-интензивно се изсипват върху Украйна.

" Ако разполагахме с задоволително системи за противовъздушна защита, а точно " Пейтриът ", щяхме да можем да защитим освен живота на нашите хора, само че и стопанската система ни от заличаване ", добави той.

Нуждата от такава отбрана е прекомерно ясна за жителите на Киев. Само час преди Кулеба да разговар с Politico във външното министерство в понеделник, измежду бял ден,.

 

Няколко мощни гърмежа прозвучаха единствено момент откакто сирените за въздушна паника се разнесоха из целия град. По това време Кулеба е бил в ботаническата градина на града, с цел да снима видеоклип за идно пътешестване.

 

Ракетите са били прихванати от противовъздушната защита " Пейтриът ". Но девет души, измежду които и тийнейджърка, въпреки всичко бяха ранени от падащи парчета, в това число и в квартала, покрай мястото, където Кулеба е снимал.

 

Искането на външния министър идва в сложен миг за Украйна, която се пробва да отблъсне нахлуващите сили на Владимир Путин. Подкрепата на Запада, която беше мощна при започване на нашествието преди две години, отслабна през последните месеци, а новият огромен пакет от помощи от Съединени американски щати беше спрян от партийни различия в Конгреса.

 

Европейските съдружници се борят да запълнят дефицита на средства и оръжия, от които Киев толкоз доста се нуждае. Войната за самозапазване на Украйна е в нестабилно състояние. Русия напредва на бойното поле, а Путин, прясно след изкривената изборна победа, се възползва от всяка опция да ускори съветската офанзива.

 

Уморените украински бойци в източната част на страната би трябвало по някакъв метод да удържат линиите си.

" Когато украинските войски губят позиции, дано да погледнем повода за това ", споделя Кулеба. " Това е по този начин, тъй като Русия стартира всеобщо да употребява осъвременени въздушни управляеми бомби ".

 

Няма бягство

 

Той изясни, че тези бомби са оръжия, от които " не можеш да избягаш ", в случай че си набелязана цел. " Не можете да го заглушите. Тя просто пада върху главата ви и унищожава всичко. Така губим позиции и единственият метод да предотвратим това е да смъкваме самолетите, които носят бомбите ", добави той. " Нуждаем се от системи за противовъздушна защита на фронтовата линия ".

 

42-годишният Кулеба има в кръвта си задгранични връзки. Той е наследник на някогашен украински дипломат, а самият той има дълга дипломатическа кариера. Въпреки това даже той не може да скрие разочарованието си от забавянето на западната поддръжка и някои от обвързаностите, които са свързани с нея.

Миналата седмица беше обявено, че Съединени американски щати са призовали Киев да спре офанзивите против енергийната инфраструктура и петролните уреди на Русия, опасявайки се, че украинските безпилотни удари ще покачат международните цени на силата. Кулеба не удостовери това, само че на въпроса дали от време на време има възприятието, че западните съдружници желаят Украйна да се бори с една ръка вързана зад тила си, той отговори: " Да, по този начин е ".

 

Разбира се, Киев е абсолютно признателен за цялата поддръжка, която идва от Западния алианс, сподели той. Но той се тормози, че дейностите на съдружниците не всеки път подхождат на реториката им и че с напредването на войната те " се връщат към нормалния метод на правене на политика ".

 

Той разказва циничен кръг - оръжията се задържат, забавят или доставят в незадоволително количество, а по-късно съдружниците споделят, че Украйна отстъпва, че е невероятно тя да победи. И съдружниците се питат за какво би трябвало да дават на Украйна " изменящи играта " оръжия.

" Цялата тази картина на действителността, която си рисувате, е резултат от един елементарен факт - че украинските бойци нямат задоволително оръжия, тъй като вие не сте им ги обезпечили ", сподели той.

 

Запитан за пакета от 60 милиарда $ за помощ на Джо Байдън за Украйна, който от месеци е спрян от републиканците на Капитолийския рид, Кулеба е сбит. " Ние ще приветстваме решението ", сподели той. От октомври предходната година на Украйна са дадени периоди за даване на помощта. " Всеки път, когато чуя нов краен период, просто си споделям: " Бог да благослови Америка и Конгреса на Съединени американски щати " - сподели той с усмивка.

 

За Германия, която се чуди дълго дали да достави ракети с огромен обхват " Таурус " - друга значима точка от нужното на Киев, Кулеба уточни: " Уморих се да давам отговор на това. Съжалявам. Можете да ме цитирате, нямам нищо срещу. Но всякога, когато давам отговор на въпроса, получавам раздразнена противоположна връзка от Берлин. Оставете го на тях. Те сами се слагат в тази обстановка. Нека намерят излаз от нея ".

 

Френският президент Еманюел Макрон заобикаля рецензията на Кулеба. След нерешително начало Макрон в последно време втвърди решимостта си - най-малко в обществените си мнения - като настоя, че Европа не може да изключи изпращането на сухопътни войски в Украйна, в случай че това е належащо, с цел да се предотврати успеха на Русия. " С наслаждение видяхме, че президентът Макрон еволюира в тази посока ", сподели той.

 

Макар че Украйна в никакъв случай не е желала " ботуши на европейски бойни елементи на земята ", водачите на Европейски Съюз би трябвало да свикнат с мисълта, че " денят може да пристигна ".

" Напълно наясно съм, че европейците не са привикнали с концепцията за война ", сподели той. " Но това е равнодушие, което европейците просто не могат да си разрешат - нито за себе си, нито за децата си ", споделя той тъмно. " Украйна може да завоюва. Но в случай че Украйна загуби, Путин няма да спре ".

 

Джейми Детмър,. Преводът и заглавието са на ФрогНюз.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР