Прогресивният алианс на социалистите и демократите (С&Д) препотвърди единодушно членството

...
Прогресивният алианс на социалистите и демократите (С&Д) препотвърди единодушно членството
Коментари Харесай

Социалистите в Брюксел единодушно зад изключения от БСП Петър Витанов - Политика

Прогресивният алианс на социалистите и демократите (С&Д) препотвърди единомислещо участието на българския евродепутат Петър Витанов.

Това стана по време на съвещание на втората по величина група в Европейския парламент, извършено в Страсбург. Витанов остава и началник на Делегацията на българските социалисти. Двете решения трябваше да бъдат препотвърдени, откакто в неделя той беше изключен от Българска социалистическа партия.

Действие, което ще оспорва в съда като противоуставно. 

По процедура първо бюрото на Прогресивния алианс на социалистите и демократите (S&D) на изключително свикано съвещание прегледа настояването на Витанов да остане в групата като самостоятелен. Съобразно разпоредбите решението беше доказано и публично на съвещание на цялата група, където Витанов беше приветстван от своите сътрудници. Председателят Ираче Гарсия акцентира, че се радва, че Петър Витанов е част от фамилията на социалистите в Европейския парламент.

Останалите български евродепутати поддържаха също Витанов, който остава и началник на делегацията.

Ден по-рано те разпространиха и декларация, в която споделят: " В активността си Петър Витанов поредно утвърждава правилата и полезностите, които би трябвало да отстоява всяка левица: независимост, взаимност, правдивост “. В същото време българските социалисти в Екологичен потенциал са обезпокоени от „ популистките послания и недемократичните способи, с които управлението на Българска социалистическа партия задълбочава рецесията на доверие, довела до серията изборни произшествия “.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР