Програмата “Скритите таланти на България търсят желаещи да станат ментори

...
Програмата “Скритите таланти на България търсят желаещи да станат ментори
Коментари Харесай

Търсят се ментори за скрити таланти


Програмата “Скритите гении на България ” търсят искащи да станат ментори на деца в неравностойно състояние. Нейни основатели са хората, които 14 години провеждат коледна акция за дарове на такива деца („ Операция: Плюшено мече ”). От 2017-а имат за цел да откриват и поддържат деца и младежи, лишени от родителска грижа или живеещи в рискова среда, които заради липса на запаси и благоприятни условия не могат да преследват фантазиите си.

През последните 4 години през програмата са минали 28 надарени младежи, получили самостоятелно внимание и достъп до образования, семинари, работилници, надпревари и материали за развиване на своите заложби. Днес доста от тях към този момент са студенти и решително се развиват в сфери като японска анимация, изобразяване, футбол, тенис на маса, национални танци, ветеринарна медицина или лирика, описа пред Радио София Михаела Стойкова :

„ Всяка година търсим деца със заложби и желаят да се развиват професионално. Даваме им късмет да влязат в университет или да се квалифицират и да си намерят работа. “

Търсените ментори би трябвало да са над 23-годишни. Те ще би трябвало да се срещат с детето/младежа един път седмично.

Менторът дава образец и насоки за реализация на другите ползи, поддръжка за създаване на позитивна самокритика, стимулира и предизвиква за напредък в определената сфера на развиване.

В момента се търсят ментори за София, Бургас, Созопол, в пловдивския район, Кърджали и Велико Търново . Работата с децата стартира от септември.

Обикновени в програмата се включват до 13 деца, само че от тази есен скритите гении са 17 , добави Михаела Стойкова.

С нея беседва Петя Калнакова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР