Програмата на МФ „Мартенски музикални дни“ продължава на 25 септември

...
Програмата на МФ „Мартенски музикални дни“ продължава на 25 септември
Коментари Харесай

МФ „Мартенски музикални дни“ – 25, 26 и 27 септември


Програмата на МФ „ Мартенски музикални дни “ продължава на 25 септември (събота) с Концерт на лауреатите от Международния конкурс „ Франц Шуберт “ 2019. Събитието, което стартира в 11:00 ч. в зала „ Европа “, показва осъществявания на пианистите Радослав Чиколов, Георги Чиколов и Никола Богомилов, както и на сопраното Даниела Вангелова и мецосопраното Глория Кънева. Сред отличените участници в интернационалния конкурс, които публиката ще чуе, е и Клавирното трио - Александър Зайранов (цигулка), Георги Михеев (виолончело) и Виктория Боянова (пиано).

Много стилна и напълно сантиментална стратегия с произведения от Брамс иМенделсон оферират по време на своето посещение на фестивалната сцена Софийска филхармония, Маестро Найден Тодоров и огромният български цигулар Минчо Минчев. Концертът, под мотото „ Духът на Романтизма “, е на 25 септември (събота) от 19:00 ч. в Доходно здание.

„ Непознатият Моцарт “ се назовава музикалният план на русенския хор „ Проф. Васил Арнаудов “ с диригент Свилен Димитров, който ще бъде показан на 26 септември (неделя) от 11:00 часа в зала „ Европа “. Програмата включва малко познати и рядко изпълнявани хорови произведения от В. А. Моцарт. Концертът се осъществя с финансовата поддръжка на Програма „ Култура “ на Община Русе.

На 26 септември (неделя), от 19:00 часа, в Доходно здание, е концертът „ Love Music “ с присъединяване на цигуларя Светлин Русев и южнокорейската пианистка Йоръм Сон, наричана от музикалната рецензия „ месията на пианото “. Своя дебют в България тя прави точно на сцената на „ Мартенски музикални дни “ през 2018 година Русенската аудитория ще чуе двамата световноизвестни реализатори в една завладяваща с постромантичната си сензитивност взаимна стратегия. Светлин Русев ще извърши и 10 биса по избор на русенската аудитория.

Традиционно мощно е и тазгодишното наличие на Ансамбъл „ Музика Нова “ под диригентството на Маестро Драгомир Йосифов. На 27 септември (понеделник) от 19:00 ч. в зала „ Европа “ музикантите от ансамбъла ще показват стратегия, която дава обещание да се трансформира в особено фестивално събитие със серията от международни и български министър председатели на произведения от емблематични фигури в европейската и българската музика като А. Виеру, Г. Устволская, Б. Спасов, С. Пиронков – наследник, А. Шнитке, А Веберн.

Основни медийни сътрудници на МФ „ Мартенски музикални дни “ са Българска телеграфна организация, Българско национално радио, Българска национална телевизия и Live7 TV.

Програма на фестивала:
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР