Програмата COVAX (COVID-19 Vaccines Global Access) е доставил над 38,4

...
Програмата COVAX (COVID-19 Vaccines Global Access) е доставил над 38,4
Коментари Харесай

Програмата COVAX е доставила по света 38,4 милиона ваксини за шест седмици



Програмата COVAX (COVID-19 Vaccines Global Access) е доставил над 38,4 милиона дози ваксини против Cobid-19 за над 100 стопански системи по света от първата си интернационална доставка през февруари насам, се споделя в известие на Световната здравна организация (СЗО), оповестено в четвъртък.

От страните, които са получили имунизациите, 61 са измежду 92-те стопански системи с по-ниски приходи, които получават ваксини, финансирани посредством уговорката Gavi COVAX Advance Market.

Д-р Сет Бъркли, основен изпълнителен шеф на Gavi, сподели, че COVAX може да е на път да достави ваксини до останалите стопански системи през първата половина на годината, само че все е изправена пред сложни провокации и добави, че " в този момент не е време за блаженство ".

Очаква се интернационалната стратегия COVAX да достави най-малко 2 милиарда дози ваксини, съгласно последната прогноза за доставките. Чрез тази стратегия се доставя ваксини на трима производители, AstraZeneca, Pfizer/BioNTech и на Института за серуми в Индия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР