Проговори обвинената лекарка за трафик на мигранти. Ирена Персенска, която

...
Проговори обвинената лекарка за трафик на мигранти. Ирена Персенска, която
Коментари Харесай

Проговори бременната лекарка, обвинена за трафик на мигранти

Проговори упрекнатата лекарка за трафик на мигранти. Ирена Персенска, която е бременна в седмия месец, разгласи, че не е возила незаконни мигранти. Отрече и да е карала под въздействието на опиати.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1025
Часове след ареста и обвиняванията за трафик на мигранти, бременната лекарка от Пловдив отхвърли да е взела участие в незаконен транспорт на сирийци. Ирена Персенска не пожела да застане пред камера и изиска гласът ѝ да бъде изменен.

„ Не мога да се съглася, че вземам участие в трафик на хора. Изобщо не вземам участие в никакви канали, даже нямам концепция защо става въпрос. Изказването на министъра за опиати - няма такива неща. Днес непринудено сама съм отишла в лабораторията и съм дала кръв, с цел да потвърдя и покажа ”, разяснява Персенска пред Нова телевизия.

Тя е една от тримата упрекнати по случая. Задържани остават приятелят ѝ, военнослужещ в авиацията и 25-годишен служащ в цех. Персенска сподели, че е пътувала до Хасково, само че когато я спрели служителите на реда, в колата ѝ не е имало сирийци.

„ Моят другар е боен. В неговата кола не е имало такива хора. Не знам по какъв начин е скалъпено. Аз даже не съм ходила до границата ”, сподели още лекарката.

От Министерство на вътрешните работи потвърдиха, че посоченият за сателит на дамата в колата с мигрантите - 25-годишният Георги Божиков, фактически е бил разгласен за търсене в понеделник в районно управление (на МВР) на село Труд. 3 дни след ареста му.

Разследването по случая продължава и се разпитват четиримата сирийци, открити в колата на лекарката, споделиха от прокуратурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР