Проговори и бившата жена на Петьо Еврото, описа мрежата с

...
Проговори и бившата жена на Петьо Еврото, описа мрежата с
Коментари Харесай

Разпитват Ивайла Бакалова за „Барселонагейт”, бившата „Мис България“ знаела мръсните тайни

Проговори и някогашната жена на Петьо Еврото, разказа мрежата с присъединяване на магистрати като пазарище, в което се вземат решение проблемите на хората

Днес ще се разпита основен очевидец по делото „ Барселонагейт– Ивайла Бакалова. Тя знае всичко и съгласно мен ще каже истината, съобщи шефът на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев в „ Здравей, България “ по Нова телевизия. 

Той посочи, че някогашната „ Мис България “ познава хора, които са навързани най-отвътре с „ Барселонагейт ”.

„ Важно е какво ще каже. Според мен ще каже истината, а каква е тя... Трябва прокуратурата да верифицира и да даде или не ход. Няма връзка с „ джуджета “ и други незаконни организации, които са построени на правилата, на които си нареждаше агентурата на Държавна сигурност “, разяснява Станкушев.

„ След толкоз приказки за „ Барселонагейт “ внезапно се раздвижиха. Очевидно нещо е станало. Какво? Няма какво друго също така, че прокуратурата към този момент не е толкоз монолитна, единна, капсулирана... “, добави той. 

„ Допускам и се надявам в нея да има прокурори, които някак си са се еманципирали от разнообразни въздействия. Едни като Сарафов се еманципират от Гешев, а сътрудниците им – от други сили “, съобщи Станкушев.

„ Колко време би трябвало да се чака за превода от испански за „ Барселонагейт “? Те знаят какво е. Дали в един миг е паднала протекцията, оказвана от някой различен? Може би от Гешев, тъй като това за него щеше да е доста скъпа разменна монета. Вероятно са извадили още нещо “, добави той.

„ Има такива хора, на които нищо не се дава, само че са подвластни заради разнообразни аргументи – срамни, несрамни, злоупотреби и така нататък Други пък се облагодетелстват “, посочи шефът на  Антикорупционния фонд.

„ Това е една пиаца, на която всеки може да отиде и да предложи услугите си против нещо – било против опрощение и заличаване на нещо към биографията му, или с цел да изкара някакви пари, които може и да са свързани с откраднат бизнес “, добави той.

„ Прокуратурата и следствието са инфектирани от прекомерно доста такива хора, които са работили за тези мрежи. Те главно са две – едната е на Марто Нотариуса, с който към този момент никой не се е занимавал. Той е значим фактор, построил мрежа за въздействие, сходна на тази на Петьо Еврото “, изясни Станкушев. 

„ Някой отива и споделя, че е загазил и прокуратурата го е подпукала. Той пита какво да даде, с цел да излезе почтен. Парите се движат от едно чекмедже към друго, към трето... Те стигат до доста високи равнища. Следствието може да замаже всичко и прокуратурата да каже, че няма обстоятелства “, прибавя той.

Според него част от тези незаконни мрежи са били най-малко двама вътрешни министри от близкото минало. Той загатна името и на някогашния народен представител Яне Янев.

В „ Здравей, България “ бе излъчен фрагмент от изявление с някогашната жена на Петьо Еврото – Любена Петрова, която разказа мрежата, в която вземат участие магистрати, като пазарище за бъдеще, в което се вземат решение проблемите на хората, а други се основават. На въпроса какъв брой коства един магистрат обаче тя отговори с „ а какъв брой коства един човек “. 
 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР