Прогнозируемата инфлация в тази актуализация на бюджета е около 12%.

...
Прогнозируемата инфлация в тази актуализация на бюджета е около 12%.
Коментари Харесай

Джейхан Ибрямов: Актуализацията на бюджета е безсмислена - само въглени

Прогнозируемата инфлация в тази актуализация на бюджета е към 12%. Но прогнозируемата инфлация на Европейския съюз за България е доста повече - 15-16%, и най-вероятно ще мине и 20%. Това съобщи националният представител от Движение за права и свободи Джейхан Ибрямов, обяснявайки негативния си избор за първото четене на бюджетната актуализация, оповестиха от пресцентъра на Движение за права и свободи. Той съобщи, че защото не е икономист, ще приказва като елементарен жител, който влиза в магазина.

Промените в плановете на държавната хазна минаха със 133 гласа " за " - на Политическа партия, Българска социалистическа партия, Демократична България, четирима самостоятелни и Има Такъв Народ. Преди това за първи път актуализация на бюджет бе отхвърлена от отрасловата комисия в Народното събрание.

Колеги, влизаме в магазина за сирене и чакаме то да коства 15 лв., само че се оказва, че е 19 лв.. Въпреки всичко си купуваме сиренето, отиваме за месо, заделили сме 10 лв., само че то коства 15 лв.. Какъв е смисълът да вършим план за 30 лв., а съответното нещо да коства 50 лв., сподели Ибрямов.

Това е безсмислено, този бюджет е нереалност, добави националният представител от Движение за права и свободи.

Сега сме шести месец на това ръководство, това е втора актуализация, до края на годината какъв брой още актуализации ще забележим? Никой не може да каже. Затова настояваме този кабинет да си върви, съобщи Джейхан Ибрямов.

Днес видях искрите в очите на министъра на финансите, когато защитаваше властта. Видях по какъв начин желаете да запазите властта. Бих желал да видя пламъка в очите на този бюджет, само че виждаме единствено угаснали и никому ненужни въглени, сподели Ибрямов. И добави: " За да не се мъчи това държавно управление, е най-добре да си върви и да подаде оставка. Едно ново държавно управление да направи бюджет на действителните доходи и разноски. ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР