прогнозира, че в близкото бъдеще ще се появи приложение на

...
прогнозира, че в близкото бъдеще ще се появи приложение на
Коментари Харесай

Бил Гейтс със зловещо предсказание за изкуствения интелект: Много скоро всичко ще се промени

предвижда, че в близкото бъдеще ще се появи приложение на изкуствения разсъдък, което тотално ще промени държанието на потребителите във виртуалното пространство и ще заличи всичко, с което до момента сме привикнали, до момента в който " сърфираме " в интернет. По-конкретно Гейтс счита, че краят на търсачките и онлайн покупките е неминуем.

Според съоснователя на " Майкрософт " асистентът на изкуствения разсъдък, който още не е създаден, ще бъде в положение да схваща потребностите и навиците на даден човек, и ще постави завършек на уебсайтовете във типа, в който ги познаваме през днешния ден.

изясни, че сега се води тиха война сред най-големите корпорации в света като " Майкрософт ", " Google " и " OpenAI ", като последната е известна със основаването на ChatGPT. Целта им е да разработят най-хубавия вид на изкуствения разсъдък.

В близкото бъдеще в никакъв случай повече няма да употребявате търсачките или да си купите нещо от Amazon, сподели Гейтс на събитие в Сан Франциско, отдадено на тематиката за изкуствения разсъдък.

Що се отнася до това коя компания ще сътвори този помощник, Гейтс призна, че би бил отчаян, в случай че " Майкрософт " не се „ намеси “ и също по този начин, че е „ впечатлен “ от няколко започващи компании, в това число Inflection.AI, чийто съосновател е някогашният изпълнителен шеф на DeepMind Мустафа Сюлейман.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР