Профсъюзите във Франция искат да използват Международния ден на труда

...
Профсъюзите във Франция искат да използват Международния ден на труда
Коментари Харесай

Френски профсъюзи подготвят днес протести срещу пенсионната реформа

Профсъюзите във Франция желаят да употребяват Международния ден на труда 1 май, с цел да провеждат нови митинги против към този момент признатата пенсионна промяна на президента Еманюел Макрон, заяви ДПА.

Властите чакат към 500 000 до 650 000 души да се включат в общо над 300 митинга в цялата страна през днешния ден, съобщи Българска телеграфна агенция.

Само в Париж се чакат към 100 000 стачкуващи, а полицията се готви за вълнения. Очаква се за първи път във френската столица и други огромни градове да бъдат употребявани дронове за наблюдаване на митингите.

Центристкото държавно управление на Макрон счита пенсионната промяна, която усилва възрастта за пенсиониране от 62 на 64 години, за завършена. Профсъюзите и някои членове на опозицията обаче не са се отказали от битката и желаят да предотвратят влизането на законопроекта в действие, което се чака да се случи на 1 септември.

През уикенда към този момент се проведоха стачки, които даже нарушиха въздушния трафик във Франция.

През последните години на първомайски манифестации във Франция се събираха сред 100 000 и 160 000 души в цялата страна, отбелязва ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР