Профсъюзът на обединените автомобилни работници изпрати 6800 служители на Stellantis

...
Профсъюзът на обединените автомобилни работници изпрати 6800 служители на Stellantis
Коментари Харесай

Профсъюзът UAW току-що нареди на 6800 работници да стачкуват в масивно съоръжение за камиони Ram

Профсъюзът на обединените автомобилни служащи изпрати 6800 чиновници на Stellantis на пикета в понеделник сутринта в изненадваща целенасочена стачка в завода за камиони Ram на компанията.

Заводът за сглобяване на Sterling Heights е „ най-големият цех на Stellantis и най-големият производител на пари “, се споделя в изказване на UAW в понеделник. Заводът, на към половин час северно от Детройт, в Стърлинг Хайтс, Мичиган, създава пикапа Ram 1500.

Синдикатът сподели, че компанията, която създава транспортни средства под марките Dodge, Ram, Jeep и Chrysler, има „ най-лошото предложение на масата “ в договарянията си по отношение на заплащането, преобразувайки краткотрайните служащи на цялостен работен ден и корекции на разноските за живот.

„ Въпреки че има най-високи доходи, … най-високи маржове на облага и най-вече пари в запас, Stellantis изостава както от Ford, по този начин и от General Motors в оправянето с условията на тяхната работна мощ на UAW “, споделиха от UAW.

Пикапите Ram са най-продаваните коли на Stellantis на американския пазар. Той е продал 332 000 пикапа Ram в Съединените щати през първите девет месеца на тази година. Но това не е единственият цех, който създава Ram 1500. Те се създават и в цех отвън съюза в Мексико, както и в различен цех, показан от UAW в Уорън, Мичиган. Stellantis не разкрива какъв брой пикапи излизат от всеки цех, само че Sterling Heights е най-големият от заводите, произвеждащи камиони.

Това е втората „ изненадваща “ целенасочена стачка за две седмици от UAW. Първият беше във Ford на 11 октомври, когато UAW стачкува в най-големия цех на този авто производител, Kentucky Truck Plant в Луисвил.

Stellantis е основана през 2021 година посредством сливането на Fiat Chrysler и европейския авто производител PSA Group.

В петък Stellantis сподели: „ Преговорите сред Stellantis и UAW не престават да бъдат продуктивни, надграждайки инерцията от последните няколко седмици. Постигнахме прогрес в намаляването на пропуските по значими въпроси. “

CNN се свърза със Stellantis за коментар по отношение на тази разширена стачка.

Разширяваща се стачка

Вече има повече от 40 000 членове на UAW в стачка, когато навлезе в своята шеста седмица, като 14 600 стачкуват в този момент в Stellantis, присъединявайки се към 16 600 стачкуващи във Ford и 9 200 стачкуващи в GM.

Стачката стартира на 15 септември с един монтажен цех във всяка компания и 12 700 стачкуващи членове на UAW, само че тактиката на синдиката е да усили натиска върху фирмите, като добави нови цели за стачка през идващите седмици.

Фейн сподели на членовете, че и трите компании в този момент оферират рекордни контракти на синдиката, само че че синдикатът ще продължи да стачкува, тъй като има вяра, че всички компании могат да се съгласят на още по-големи облаги за членовете, като се имат поради мощните облаги, които всички регистрират, с цел да компенсират за отстъпките, които синдикатите дадоха на фирмите, когато се бореха в предишното.

В момента стачкуват два монтажни завода както в Stellantis, по този начин и в GM и три монтажни завода във Ford, както и мрежи от мрежи за дистрибуция на части както в GM, по този начин и в Stellantis.

Но синдикатът не съумя да накара всичките 145 000 членове на трите компании да стачкуват.

В резултат на това трите огромни автомобилни производители редуцираха хиляди служащи. Първите пет седмици от стачката са имали икономическо влияние от 9,3 милиарда $, съгласно Anderson Economic Group, като трите автомобилни производители са претърпели загуби от 4,2 милиона $ между тях. Доставчиците на автомобилните производители са изгубили 2,8 милиарда $ между тях в пропуснати облаги и заплати, а членовете на UAW в автомобилните производители, които стачкуват или са били съкратени от фирмите по време на стачката, са изгубили близо 500 милиона $ заплати, съгласно Андерсън.

Досега единствено GM е разкрила загубите от стачката. Каза, че това е коствало на компанията 200 милиона $ единствено през първите две седмици. GM би трябвало да регистрира тримесечните облаги на следващия ден, а Ford е планувано да регистрира резултатите след затварянето на пазара в четвъртък. Stellantis, основана в Европа, не регистрира тримесечни облаги или загуби, а единствено резултати за цялата година и шест месеца. Но би трябвало да регистрира тримесечни продажби и доходи на 31 октомври.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР