profit.bgРумъния продаде автомобил с висока проходимост, създаден специално за комунистическия

...
profit.bgРумъния продаде автомобил с висока проходимост, създаден специално за комунистическия
Коментари Харесай

Румъния продаде кола на Чаушеску на търг за 44 хил. долара

profit.bg

Румъния продаде автомобил с висока проходимост, основан особено за комунистическия деспот Николае Чаушеску през 1977 година, за сума, която надскочи двойно стартовата цена, търсена на аукциона.

Това оповестиха от приходната организация на северната ни съседка ANAF, която е уредник на търга, съвпадащ с 30-годишнината от свалянето на Чаушеску от власт, предава Reutrers.

Николае Чаушеску е на власт четвърт век, като държи комунистическа Румъния в стоманената си хватка чак до 1989 година, когато след кървави конфликти се слага завършек на режима, а диктаторът и неговата брачна половинка са разстреляни на 25 декември. 

Автомобилът е модел ARO 304 и включва екстри, като плюшени кожени седалки и електрически падащ покрив. Возилото, което е употребявано от Чаушеску за лов и публични визитити, беше препоръчано на търг през януари, само че тогава не провокира интерес.

ANAF понижи стартовата цена за автомобила с 25% - до 24 хиляди $. Петима участници в търга са осъществили 16 наддавания, като в последна сметка колата е продадена за сумата от 44 хиляди $. Няма елементи кой е купувачът.

Автомобилът е една от шест коли, създадени особено за Чаушеску от локалния тръст ARO Campulung, като до момента се съхраняваше в хангар в покрайнините на Букурещ, а всеки, който искаше да я преглежда, трябваше да си уговори специфичен час за това.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР