Профилната комисия на Държавната дума по въпросите на ОНД, евразийската

...
Профилната комисия на Държавната дума по въпросите на ОНД, евразийската
Коментари Харесай

Комитетът на Държавната дума изпрати две проекторезолюции за признаване на ДНР и ЛНР

Профилната комисия на Държавната дума по въпросите на Оперативно-наблюдателно дело, евразийската интеграция и връзките със сънародниците в понеделник поддържа два разновидността на резолюцията по отношение на апела на Камарата към президента на Руската федерация за признание на Донецка и Луганска национални републики. И двамата са изпратени в Съвета на Думата. Това заяви източник, осведомен с хода на съвещанието на комисията.

„ Комисията одобри, бяха признати две резолюции. Които бяха импортирани от Комунистическата партия на Руската федерация, трима членове на комисията гласоподаваха за това. Втората беше импортирана от първия заместник-председател на комитета Виктор Водолацки и заместник-председателя ѝ Артьом Туров “, сподели източникът.

Според него вторият вид на апела също приканва президентът да признае независимостта на ДНР и ЛНР, само че след съвещания с Министерство на външните работи за съблюдаване на интернационалните съглашения, в това число Минските съглашения.

„ Авторите на втората резолюция считат, че това ще форсира процеса “, сподели източникът. Той посочи, че това е решение за апел към президента за признание на ДНР и ЛНР " с предварителни съвещания с Министерство на външните работи, с цел да може външното министерство да изследва правните аспекти ".

„ За всяка резолюция в комисията гласоподаваха трима души. Сега тя е импортирана в Съвета на Думата, а на следващия ден и двете резолюции могат да бъдат импортирани за разискване в Държавната дума “, заключи източникът.

Коментар на създателя на документа

Един от създателите на плана, първият заместник-председател на комисията по въпросите на Оперативно-наблюдателно дело, евразийската интеграция и връзките със сънародниците Виктор Водолацки, удостовери, че препоръчаният проекторезолюция ще форсира разглеждането на този въпрос от президента посредством непосредствено изпращане на документа до съветското външно министерство за мнение.

Според него, в случай че Държавната дума поддържа проекторезолюцията, импортирана от КПРФ, текстът ще бъде изпратен до администрацията на президента на Руската федерация, която ще го изпрати до Главния юридически отдел, който от своя страна, ще го препрати на Министерство на външните работи за подписване. След като получи заключението, документът още веднъж отива в Главния юридически отдел, а оттова - при ръководителя на президентската администрация, който към този момент ще го трансферира на президента.

„ Ние, като представители на „ Единна Русия “ в комисията, виждайки, че има подобен проблем, внесохме резолюция, която доста облекчава тази бюрократична процедура. Ние непосредствено насочваме искане, в случай че Думата ни поддържа, до Министерството на външните работи, тъй че да създадат мнение по нашата резолюция “, изяснява депутатът. Според него по-късно президентът ще получи молба от Държавната дума още със заключението на Министерство на външните работи.

Проекторешението към този момент е записано в електронната база данни на Думата. „ Изпратете тази резолюция и посочения план на обръщението до Министерството на външните работи на Руската федерация “, се споделя в текста. В същото време самият апел остава същият, в същата версия и от авторството на фракцията на КПРФ. Относно плановете за резолюции, изпратени до Съвета на Държавната дума, тъй че по-късно да бъдат показани на гласоподаване в залата.

„ Кой от плановете ще получи болшинство от гласовете – този ще бъде изпратен или в президентската администрация и ще върви в огромен кръг, или нашия, тогава процесът ще се форсира “, обобщава Водолацки.

За обръщението към президента

На 19 януари депутати от фракцията на КПРФ, ръководена от нейния водач Генадий Зюганов, внесоха в Държавната дума план на послание до съветския президент Владимир Путин за нуждата от признание на независимостта на ДНР и ЛНР. Според документа Държавната дума се обръща към президента с молба да прегледа въпроса за признаването на провъзгласените републики „ като самостоятелни, суверенни и самостоятелни страни “. В текста се споделя, че депутатите „ смятат за морално целесъобразно признаването “ на ДНР и ЛНР.

Както сподели по-рано ръководителят на Държавната дума Вячеслав Володин, Съветът на Думата ще разиска в понеделник дали неотложно да прегледа плана, направен от КПРФ на съвещание на камарата, или да изпрати документа на Министерство на външните работи за противоположна връзка.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР